Blog

Wat is nadieselen?

Nadieselen

Wat is nou precies “nadieselen”? Loopt jouw diesel nog enkele slagen na, nadat jij de motor hebt uitgezet, dan noemen we dat “nadieselen”.

Door vervuiling van de motor blijven er altijd koolresten achter in de verbrandingskamer. Een lichte vervuiling zal niet veel meer effect hebben dan iets meer olie en brandstofverbruik.  Maar bij een wat grotere vervuiling is het mogelijk dat de koolresten in de verbrandingskamer gaan gloeien tijdens het rijden.

Lees meer

Leidingwerk reinigen en conditioneren

Reinigen en conditioneren van leidingwerk!

Voor de juiste werking en duurzaam gebruik van glycolproducten voor koel- of verwarmingssystemen en verwerkingsapparatuur  is een schoon leidingsysteem van groot belang.

Om biologische vervuiling te voorkomen. Is het dus erg belangrijk om alle oppervlakten te desinfecteren voordat het systeem afgevuld gaat worden. Voor koel- en verwarmingssystemen vereist dit dat het leidingwerk, de pompen en de warmtewisselaars methodisch worden gespoeld en behandeld voordat deze met de juiste vloeistof wordt gevuld.

Lees meer

Ga toch fietsen!

Ga toch fietsen!

Donderdag is het hemelvaartsdag! De dag om voor dag en dauw je stalen ros uit de schuur te halen en er op uit te gaan met de fiets. Vaak wordt er gedacht dat fiets onderhoud alleen geldt voor de fietssport (racefiets, crossfiets & mountainbike), maar niets is minder waar! Goed onderhoud is ook van belang bij een toer- of stadsfiets, of zoals steeds meer gebruikt de elektrisch fiets.

Lees meer

Additief nodig? Raadpleeg onze adviseur!

Additieven voorkomen kosten, maar welke heb jij nodig?

Sinds een aantal jaren merken we dat het gebruik van additieven enorm is toegenomen. Zeker na de komt van de E10 benzine zien we de omzet sterk stijgen van ons additieven aanbod. Door de veranderingen in brandstoffen (Bio toevoegingen om C02 uitstoot te verlagen) treden er meer verontreinigen op in brandstofsystemen. Door het gebruik van de juiste additieven (er zijn nogal wat verschillende brandstofsystemen) kan je deze verontreinigingen voorkomen, of verhelpen bij storingen. Maar additieven doen en kunnen meer! Bij het gebruik van de juiste additieven, kunnen ze brandstof besparend werken en kan je zorg je voor een optimalisatie van olie, brandstof- en koelsystemen.

Lees meer

Wat doet leibaanolie?

Leibaanolie

Leibaanolie wordt veelal gebruikt voor de smering van leibanen van bewerkingsmachines. Om Stick-Slip (schokkende bewegingen of haperingen) op de leibaan te voorkomen, is het van groot belang een olie te gebruiken met een hoog hechtingsvermogen. Leibaanolie is een type olie wat hiervoor is ontwikkeld en bevat een hoog hechtingsvermogen.

Lees meer

Koelvloeistoffen

KOELVLOEISTOFFEN

Een coolant of koelvloeistof, is een kant en klaar koelmiddel gemaakt van een bepaald type glycol gemengd met gedemineraliseerd water en verschillende additieven.

Lees meer

WD-40 wie kent 't niet?

WD40, welke klusser is er niet groot mee geworden?

WD‑40 Multi-Use Product beschermt metaal tegen roest en corrosie, kruipt in vastzittende onderdelen, stopt piepen, stoot vocht af en smeert vrijwel alles. Het verwijdert zelfs vet, vuil en meer van de meeste oppervlakken.

Al 65 jaar helpt deze formule bij het oplossen van onderhoudsproblemen van doe-het-zelvers, vakmensen en industriële gebruikers. Verkrijgbaar in verschillende varianten, voor elke klus een bus! Met meer dan duizenden mogelijke toepassingen en toepassingen die elke dag nog worden ontdekt, is het niet gek dat het product wel in elk huishouden, werkplek of garage te vinden is..

Lees meer

Een eigen brandstoftank!

De voordelen van een eigen brandstoftank!
 
Verbruik jij (met jouw bedrijf) veel brandstof?
Dan is een eigen tank een interessante, handige en winstgevende oplossing!

Lees meer

Waarschuwingslampjes!

Het is niet aan te raden om zomaar een dashboardlampje te negeren wanneer deze gaat branden. Het is een melding van iets wat aandacht nodig heeft. De urgentie wordt aangegeven door de verschillende kleuren van de lampjes.

  • Groen: systeem of functie ok
  • Wit: aanwijzing
  • Geel of oranje: waarschuwing, zo snel mogelijk controleren
  • Rood: serieuze waarschuwing; direct actie ondernemen (stoppen, controleren, verhelpen)

Lees meer

Putoline additieven!

Door onder andere de komst van E10 benzine is het gebruik van additieven de laatste jaren flink toegenomen.

Additieven zorgen voor bescherming, reiniging en optimalisatie van olie-, brandstof- en koelsystemen. Wanneer je additieven gebruikt kan dit zorgen voor een lager brandstofverbruik en een tragere slijtage. Mooie voordelen uiteraard. Maar welke additieven zijn er eigenlijk precies en waarvoor dienen ze?

In deze blog lees je hoe de additieven van Putoline werken!

Lees meer

Whatsapp

ENI 15% KORTING

Actie geldt t/m 1 Mei 2024.

Geldig op particuliere siteprijzen.

Actie gemist? Dikke vette pech...

 

Klik hier