Blog

Winterstalling & Brandstof

Winterstalling & Brandstof: Optimaliseer de Houdbaarheid van Benzine met Brandstofadditieven

Als eigenaar van een motor, grasmaaier, buitenboordmotor, inboard motor, auto of ander voertuig dat benzine gebruikt, ben je waarschijnlijk bekend met het probleem van brandstofveroudering. Vooral tijdens de wintermaanden kan dit een grote zorg zijn wanneer je jouw voertuig voor langere periodes wilt stallen. Het is belangrijk om te begrijpen waarom benzine gevoelig is voor oxidatie en gomvorming tijdens opslagperiodes en hoe dit van invloed kan zijn op de prestaties van jouw voertuig.

Lees meer

Steenmarter verjagen: bescherm je auto en olieproducten

Steenmarters zijn prachtige wilde dieren, maar voor veel autobezitters kunnen ze een echte plaag zijn. Deze kleine roofdieren zijn dol op de warmte en beschutting van onze voertuigen en kunnen grote schade aanrichten, met name aan kabels, slangen en andere onderdelen van de auto. Voor een oliehandelaar kan dit ook problemen opleveren als steenmarters hun weg vinden naar opslagplaatsen of andere gebieden waar olieproducten worden bewaard. In deze blog duiken we in het onderwerp "steenmarter verjagen" en bieden we enkele handige tips.

Lees meer

Diesel beschermen tegen vorst!

Diesel beschermen tegen vorst met het juiste Cim-Tek Filter!

Er bestaat een groot aanbod van Cim-Tek producten in Nederland om aan landbouw en transport brandstoffiltratie te voldoen. De Cim-Tek filters zijn verkrijgbaar in verschillende opties. Op sommige modellen zijn debieten van 25 of 40 GPM beschikbaar. Cim-Tek brandstoffilters afhankelijk van welk type, kunnen roest, zand, vuil en andere deeltjes filteren uit gewone landbouwbrandstoffen: gewone en loodvrije benzine, dieselbrandstof en biodieselmengsels tot 20%. De filters zijn ontworpen voor bovengrondse brandstofopslag- en transfertanks, inclusief toepassingen met zwaartekrachtstroming.

Lees meer

Hoe weet ik welke olie ik nodig heb?

Welke motorolie heb ik nodig?

Soms kan het lastig zijn om te bepalen welke motorolie je nodig hebt voor jouw voertuig. Motorolie is een essentiële vloeistof die zorgt voor de smering, koeling en bescherming van de motor. Het gebruik van de juiste motorolie is daarom cruciaal voor een optimale prestatie en levensduur van je voertuig. Sterker nog, motoren zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat bij het gebruik van een niet voorgeschreven olie niet de vraag is of er motorschade ontstaat, maar wanneer. Dat kan ik een aantal gevallen al op zeer korte termijn het geval zijn. In deze blogpost duiken we dieper in op de verschillende aspecten van motorolie, zoals viscositeit, specificaties en goedkeuringen.

Lees meer

Hydraulische olie voor de kap van een cabrio

Hydraulische olie voor een cabriokap

Waarom heeft een cabriokap hydraulische olie nodig?

Cabrioletauto's zijn geliefd om hun open dak, waardoor bestuurders en passagiers kunnen genieten van de vrijheid en het plezier van het rijden met de wind in hun haren. Een essentieel onderdeel van een cabriolet is de cabriokap, die zorgt voor bescherming tegen weersinvloeden wanneer het dak gesloten is. Om het openen en sluiten van de cabriokap soepel te laten verlopen, is hydraulische olie nodig.

Lees meer

Vieze voorruit!

Insecten op je voorruit? Zo verwijder je ze snel en gemakkelijk!

In de zomermaanden is het een bekend fenomeen: insecten die tegen je voorruit aanvliegen en daar blijven plakken. Niet alleen kan dit je zicht belemmeren, maar het kan ook schadelijk zijn voor je auto als de insectenresten niet op tijd worden verwijderd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze vervelende insectenvlekken snel en gemakkelijk te verwijderen.

Lees meer

Nieuwe producten van Eurol!

Nieuw bij Oliehandel: Uitbreiding van het Eurol Specialty Lube PL assortiment

Wij brengen jullie graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Eurol. Als leverancier van Eurol introduceren we graag de twee nieuwe varianten van de Eurol Lube PL met SYNGIS Technology: een foodgrade variant én een biologisch afbreekbare variant. Met deze twee nieuwe Specialty varianten is de Lube PL, bekend om de droge, antislijtage en kruipende smeereigenschappen, nu voor veel meer toepassingen beschikbaar.

De Eurol Lube PL FD en Lube PL BIO, zijn verkrijgbaar in een 20 liter can. In het najaar zijn beide nieuwe producten ook in een standaard 400 ml spuitbusvariant beschikbaar.

De Lube PL FD is geschikt voor incidenteel voedselcontact, terwijl de Lube PL BIO grotendeels plantaardig is en snel biologisch afbreekbaar.

Deze nieuwe producten en innovaties helpen bij het verbeteren van jullie bedrijfsvoering. Aarzel niet om contact op te nemen wanneer er vragen zijn of als je meer wilt weten over deze nieuwe producten van Eurol!

De efficientie van smeren met Interflon!

Waarom Interflon producten bestellen om efficiënter te smeren?

Efficiëntie is een sleutelwoord in de hedendaagse industrieën. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun processen te optimaliseren en kosten te besparen. Een gebied waarop veel winst kan worden behaald, is het smeren van machines en apparatuur. Het gebruik van hoogwaardige smeermiddelen kan leiden tot meer betrouwbaarheid, minder stilstand en lagere onderhoudskosten.

Lees meer

Het start-stop systeem

Start-Stop Systeem

Het start stop systeem bespaart brandstof en vermindert CO2-uitstoot, maar hoe zit het nu eigenlijk met de eventuele (extra) slijtage kosten?

Lees meer

Maak uw Oldtimer gereed voor het voorjaar | Blog | Oliehandel.nl

Eindelijk is de winter dan aangebroken! Koude nachten en heerlijk heldere dagen, kortom het vriest! Er wordt alweer “gevochten” om de eer voor de eerste marathon op natuurijs, maar de echte oldtimer liefhebber doet niks liever dan de kachel aan in de schuur en zijn of haar “liefde” klaar te maken voor het voorjaar, als alle pekel weer van de weg af is. Bij Oliehandel.nl kunt het breedste assortiment olie en smeermiddelen krijgen van NL! Vele merken en verpakkingen zijn leverbaar, merendeel uit voorraad en wij kunnen u altijd voorzien van een betrouwbaar en eerlijk smeeradvies!

De doorgewinterde liefhebber heeft vaak haar of zijn voorkeur voor een merk, voor deze en voor de “nieuwkomers” in dit segment hebben wij een aantal merken uitgelicht met de artikellijn wat voor u interessant kan zijn. Voor vragen kunt u ons bereiken op 088 0323300 of op info@oliehandel.nl In deel 1 de Oldtimer producten

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 44 Next Page

Whatsapp