Blog

Oliehandel over: ACCU’S OPLADEN!

Een batterijlader, acculader, druppellader of onderhoudslader: namen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar niet altijd hetzelfde doen. In deze blog vertellen we over de verschillen en gelijkenissen tussen deze laders.

Lees meer

Motorolie voor uw BMW: Oliehandel.be verkoopt het

Uw vrienden van Oliehandel.be zijn gek op auto’s. Deze blog gaat over BMW motorolie. Er zijn behoorlijk wat mogelijkheden, als het gaat om BMW specificaties voor motorolie. Uw BMW moet de juiste olie en goedkeuring hebben. U wilt dat uw BMW motor optima forma blijft presteren, zoals u van u BMW gewend bent. Oliehandel.be heeft motorolie speciaal voor uw BMW!

Lees meer

Oliehandel.BE over: KOELVLOEISTOFFEN


Koelvloeistof is een kant en klare vloeistof gemaakt van een bepaald type glycol gemengd met gedemineraliseerd water. Het kan dan gaan om de basis, Mono Propyleen Glycol (MPG) of Mono Ethyleen Glycol (MEG). Andere mogelijkheden zijn silicaathoudende koelvloeistof of silicaat-vrije koelvloeistof.

Lees meer

Oliehandel over: GDI Motoren en dé oplossing tegen vervuiling

Een GDI motor (Gasoline Direct Injection) is een gevoelige motor die “speciaal onderhoud” vraagt. Wanneer een GDI motor goed behandeld wordt heeft men de voordelen van een zeer betrouwbare en zuinige motor.

Direct ingespoten benzinemotoren presteren beter en zijn zuiniger en milieuvriendelijker dan indirect ingespoten benzinemotoren. Dat klinkt heel erg mooi.. Maar zijn er ook nadelen?

Lees meer

OPSLAG VAN VATEN: VATSLEUTEL-BOK-KRAAN-POMP-LEKBAK

Voor de opslag en het aftappen van drums en/of vaten zijn er een aantal mogelijkheden. Deze mogelijkheden kunnen om diverse redenen per werkplaats verschillen. In deze blog belichten we de opslag van vaten en de daarbij komende hulpmiddelen.

Lees meer

OLIEHANDEL.BE GEEFT UITLEG OVER ROETFILTERS


OLIEHANDEL.BE VERKOOPT ROETFILTER REINIGERS EN ADDITIEVEN


Roetfilter Veelgehoord ding, maar je hebt er eigenlijk de ballen verstand van waar die unit nou voor dient. Gelukkig zijn daar je helden van Oliehandel.nl. We verkopen niet alleen producten, we nemen u ook graag mee in de wereld van de auto- motor of bootonderdelen. Komt ie.

Bij verbranding van diesel komen er heel kleine delen roet vrij. Autos met een dieselmotor hebben daarom een filter om aan de Europese emissie-eisen te voldoen. TADAAAA: Het roetfilter.

Lees meer

Oliehandel.be over Adblue & Optispray


AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85 procent van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden) om te vormen tot water en stikstof. NOx uitstoot wordt o.a. teruggedrongen door het gebruik van een SCR (Selective Catalystic Reduction). Samen met AdBlue zorgt de werking van dit systeem ervoor, dat de NOx uitstoot verminderd wordt. Nagenoeg alle nieuwe tractoren en vrachtwagens zijn voorzien van dit systeem.

Lees meer

De wondere wereld van Glycol: wat is de beste keuze voor u?!

Glycolen zijn kunstmatig synthetische vloeibare chemicaliën die worden gemaakt uit aardolie en aardgas. Het wordt gebruikt bij de productie van vele bekende huishoudelijke artikelen zoals polyesterweefsel, plastic flessen en motorkoelmiddelen. Glycolen worden ook gebruikt als warmtegeleidende vloeistoffen met vorstbeveiliging voor uiteenlopende toepassingen in de industrie.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 14 Next Page

Whatsapp