Blog

Glycol en meer!

GLYCOL EN MEER

Oliehandel.BE is (ook) gespecialiseerd in de verkoop van warmteoverdrachtvloeistoffen, glycolen, antivriesoplossingen en inhibitoren voor gebruik in koel- en verwarmingssystemen in alle sectoren

Tot voor kort konden we deze groep vloeistoffen indelen in twee groepen. Vloeistoffen op basis van Ethyleen, of vloeistoffen op basis van Propyleen. Tegenwoordig is er ook een derde variant die voor vele toepassingen beschikbaar is en op maat kan worden gemaakt v.w.b. de vorstbeveiliging en/of kleur.

Lees meer

Het dak eraf met Oliehandel!

Het dak eraf met Oliehandel!

Wanneer jij de trotse eigenaar bent van een cabrio, komt de tijd er voor jou weer aan om extra te genieten.
De wind, zon en de geur van het voorjaar! Zalig bij het rijden zonder kap. Om hier optimaal en zonder problemen van te kunnen genieten, is het nu de tijd voor onderhoud van jouw cabrio. Onderhoud aan je cabrio is belangrijk, onder andere het onderhoud aan je cabriokap.

Lees meer

De start van het oldtimerseizoen

Start Oldtimerseizoen

We mogen weer, of beter gezegd we kunnen weer, het voorjaar komt eraan! Altijd een fantastisch moment om jouw klassieker uit de stalling halen en prepareren voor weer een heerlijk seizoen.

Natuurlijk wil jij een onbezorgd seizoen, zonder onaangename verrassingen. Daarom is het beter om je auto te controleren op een aantal essentiële punten. Naast deze belangrijke checkpunten, is het natuurlijk ook gewoon leuk om weer bezig te zijn met jouw bolide. En daar hoort cosmetische verzorging uiteraard ook bij. We hebben daarom een aantal goede tips voor je op rij gezet!

Lees meer

Het Motorseizoen van 2023

Motorseizoen 2023

Het motorseizoen gaat in het voorjaar, meestal na een paar dagen met mooi weer, van start. Iets waar jij als motorliefhebber uiteraard na een lange winterstop naar uitkijkt. De dagen worden langzaamaan weer langer en de kans op een paar mooie eerste voorjaarsdagen neemt toe. Logisch dat het dan weer begint te kriebelen.

Lees meer

Welke ruitenvloeistof kies jij?

Ruitenvloeistof kwaliteit & prijs

In de media;

Heb je onlangs nieuwe ruitenvloeistof gekocht? Let dan even goed op van welk merk deze is. Het zou namelijk zomaar om 'giftige' ruitenvloeistof kunnen gaan waarvoor leverancier Newco Europe en de NVWA nu waarschuwt.

Lees meer

Olie- en smeermiddelenadvies

Olie en smeermiddelen advies

Over olie en smeermiddelen valt heel wat te vertellen, menig monteur, coureur of privérijder heeft hier een mening over. Lees en verneem wat wij leuk vinden om met jou te delen.

Lees meer

Vatpompen

VATPOMP KOPEN?

Je bent op zoek naar een vatpomp, maar wat is nu voor jou de beste keuze?

De eerste vraag is natuurlijk voor welke toepassing jij op zoek bent naar een vatpomp.
Het maakt nogal een verschil of je een vatpomp zoekt voor smeeroliekoelvloeistofadblue, of een dikke cardanolie. Niet iedere pomp, is dus geschikt voor alles.

Zoek jij een pomp om af en toe hobbymatig te gebruiken? Of juist een pomp voor professioneel en regelmatig, of dagelijks gebruik. Bij Oliehandel.BE vind je een uitgebreid aanbod van vatpompen.

Lees meer

Pekel op de weg!

ROEST DOOR PEKEL

Roestvorming ontstaat wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van water (dus ook bij vocht en condens). Het is een mengeling van ijzeroxide en hydroxylgroepen. Roesten is een vorm van corrosie van ijzerhoudende materialen zoals staal. Wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van zoutwater versneld dit het corrosie proces door de aanwezigheid van het zout. Roesten kan ook versneld worden door zuren.

Lees meer

Advies voor Anti-vries

RUITENSPROEIERVLOEISTOF ANTI-VRIES ADVIES    

PICK A COLOR, KID!

Oké. Even een stukkie kleuradvies voor we je meenemen in de wondere wereld van antivriesvloeistoffen of screenwashes.

Lees meer

Nieuw bij Oliehandel: TSL smeermiddelen

TSL Smeermiddelen

All Star Trade International is actief sinds 1990 en gespecialiseerd in zeer hoogwaardige olie en vetten voor de industrie, landbouw, scheepvaart en automotive maar ook voor de particulier. TSL smeermiddelen zijn gebaseerd op een unieke formule van additieven in minerale olie die frictie van draaiende metalen sterk reduceert. De bijzondere eigenschappen van TSL smeermiddelen leiden tot stillere motoren, tandwielkasten, lager brandstofverbruik, minder slijtage en lagere temperaturen van de olie en onderdelen.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 43 Next Page

Whatsapp