Blog

Classic oils

classic car oil

Voor "classic cars", ook wel klassieke automobielen of oldtimers genoemd, dient er voor de motor en overbrengingen bijzondere aandacht te zijn. Zeker voor wat betreft oliën, vetten, antivriesproducten en additieven. Een classic car zit duidelijk anders in elkaar dan een auto met de hedendaagse technologie. Logisch dus dat een oldtimer andere olie nodig heeft dan een moderne auto uit deze tijd. Natuurlijk verschillen ook de classic cars onderling waardoor de gewenste viscositeit, zinkgehalte en fosforgehalte flink kunnen wisselen. De juiste olie is van cruciaal belang om alles gesmeerd te laten lopen. Maar welke olie is nu geschikt voor uw klassieker? Zo vindt u voor oldtimers bijvoorbeeld een Single-grade olie (ook wel Mono-grade olie genoemd) maar ook zogenaamde Multigrades.

Lees meer

classic car oil

Kettingzaagolie

Wanneer u met een kettingzaag werkt, wilt u natuurlijk dat deze goed werkt en dat u er makkelijk mee kan zagen. Allereerst is het belangrijk dat uw ketting in optimale staat is, alle zaagkettingen worden na verloop van tijd bot. Met als gevolg dat zagen langer duurt, de ketting sneller slijt en u steeds meer kracht moet zetten. Ook de spanning is van invloed op het correct functioneren van een kettingzaag. Is uw kettingzaag voorzien van een goed geslepen ketting die op de juiste wijze is gespannen? Dan komen we bij de smering van de ketting.

In deze blog geven wij u graag wat meer informatie voor de smering van de ketting op een kettingzaag.

Lees meer

De week van de LINDEMANN Additieven

 

LIndemann additieven blog

Welkom bij ons blog “Lindemann Additieven”. Oliehandel.be is dealer en leverancier van de kwalitatief hoogwaardige producten van Lindemann.

De additieven van Lindemann bestaan voornamelijk uit chemisch werkzame stoffen, waardoor deze van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Bij ons vind je alle mogelijke additieven voor diesel en benzine motoren. Zo vindt u bij ons altijd een passend additief voor ieder probleem. Alle Lindemann olie-, radiator- en brandstofadditieven voor de automotive zijn verkrijgbaar in onze webshop.

 

Lees meer

LIndemann additieven blog

Nieuw bij Oliehandel.be: DCO Racing 102 Racebrandstof

Als grootste online olie- en smeermiddelen aanbieder én leverancier van een groot assortiment additieven, krijgen wij bij Oliehandel wekelijks aanvragen voor racebrandstof.
Daarom hebben wij besloten dit product op te nemen in ons assortiment.

Lees meer

Oliehandel.be over: Winterdiesel

Tijdens de winterperiode kan dieselolie gaan vlokken door lage temperaturen. Om problemen te voorkomen, besteden we bij Oliehandel.be graag aandacht aan dit onderwerp.

Lees meer

Veilig de weg op in de winter

De winter is weer in aantocht en de eerste nachtvorst hebben we inmiddels gehad.

Wanneer de dagen korter worden en de kans op gladheid groter is, is aandacht voor veiligheid extra belangrijk. Graag helpen we u in de winter ook veilig op (de) weg.

Lees meer

Oliehandel.be over Kettingzaagolie en meer!

Iedereen die met een kettingzaag werkt, weet hoe belangrijk het is, dat deze machine optimaal kan presteren.

Brandstof, motorolie (Behalve dan voor de elektrische uitvoeringen) en de olie op de ketting zijn cruciaal voor werkgemak, levensduur en duurzaam werken met een kettingzaag.

Lees meer

OLIE SPECIFICATIES, WEET U HOE DIT WERKT?

Weet u welke olie er voldoet aan de voorschriften voor uw auto/voertuig?

Wij van oliehandel.be ontvangen dagelijks een grote hoeveelheid aan vragen, waaruit blijkt dat dit voor vele voertuigbezitters in het geheel niet duidelijk is.

Lees meer

1 2 3 4 5 ... 15 Next Page

Whatsapp