Auto remvloeistof

Remvloeistof kopen? Op deze pagina vind je ons aanbod van remvloeistof voor uw auto. Bestelt u voor 15.00 uur, dan is de remvloeistof, indien op voorraad, de volgende dag bij u thuis! Bestel dus snel en eenvoudig uw remvloeistof online bij Oliehandel.be.

  Filter uw keuze
  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
  Filter uw keuze
  Pagina
  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren

  Remvloeistof auto

  Remvloeistof voor de auto is nodig om het remsysteem van uw auto goed te laten functioneren. Het is daarom nodig om uw remvloeistof voor de auto regelmatig te vervangen of om het bij te vullen. Bent u op zoek naar kwalitatieve remvloeistof voor uw auto? In de webshop van Oliehandel.nl bent u aan het juiste adres. Wilt u meer weten over de verschillende producten uit ons assortiment? Lees dan snel verder onderaan deze pagina. We vertellen u graag meer!

  Wat is remvloeistof voor de auto?

  Het remsysteem van uw auto werkt hydraulisch. Dit betekent dat als u de rem intrapt, een zuiger zich verplaatst in de hoofdremcilinder. Er wordt hierdoor druk uitgeoefend op de remvloeistof in uw remleidingen. Deze druk wordt daarna overgedragen op een wielremcilinder. Hierin drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

  Remvloeistof voor de auto zorgt er voor dat de kracht die u zet op het rempedaal, wordt overgedragen op de wielen. Zonder remvloeistof voor de auto, of een goede werking van de vloeistof, kunt u een auto niet (goed) afremmen.

  Remvloeistof voor de auto is een hittebestendige vloeistof. Het heeft als eigenschap dat het product vocht opneemt. Hierdoor neemt het uiteindelijke kookpunt van de vloeistof af. Dit zorgt ervoor dat de remvloeistof voor de auto na verloop van tijd minder bestand is tegen extreem hoge temperaturen. Tijdens het remmen ontstaat er warmte. De warmte kan er weer voor zorgen dat de remvloeistof voor de auto verdampt op termijn. Het is daarom belangrijk dat u de remvloeistof voor uw auto elke twee jaar vervangt of ververst.

  Welke soorten remvloeistof voor de auto zijn er?

  Remvloeistof voor de auto wordt uitgedrukt in DOT. Het cijfer achter ‘DOT’ (DOT3, DOT4, en DOT5), heeft te maken met de hoogte van het kookpunt. Hoe hoger dit cijfer, hoe hoger het kookpunt. Dat is belangrijk: de remmen en uw remvloeistof van de auto kunnen namelijk behoorlijk heet worden. Als de vloeistof kookt, dan werken de remmen niet goed meer.

  Viscositeit

  Het is ook belangrijk dat u let op de viscositeit van de remvloeistof voor de auto. Met viscositeit bedoelen we de vloeibaarheid of de vloeistofdikte. Een dunne vloeistof heeft een laag viscositeitgetal.

  Welk product heeft u nodig?

  De remvloeistof voor uw auto die u nodig heeft, staat beschreven in het instructieboekje van uw auto. Het mengen van verschillende soorten remvloeistof voor de auto kan riskant zijn. Let hier dus goed op.

  Wanneer moet u remvloeistof vervangen?

  Net zoals de andere onderdelen van uw auto, verouderd remvloeistof voor de auto met de tijd. De kwaliteit neemt hierdoor af. Daarnaast neemt het product water op, waardoor het kookpunt wordt verlaagd. Ook kunnen er dan dampbellen van lucht ontstaan. Als er lucht in het remsysteem komt, kan dit er voor zorgen dat uw auto niet meer goed of zelfs niet meer afremt. Ook kan de vloeistof vervuild raken. Het krijgt dan een zwarte of grijze kleur.

  Bij bovenstaande gevallen moet u spoedig de remvloeistof van de auto vervangen. Het kan ook voorkomen dat u niet genoeg remvloeistof in de auto heeft. Dit kunt u zien door het reservoir te controleren./p>

  Remvloeistof voor de auto kopen bij Oliehandel.nl

  Wilt u voor uw auto remvloeistof kopen? Dan bent u in de webshop van Oliehandel.nl aan het juiste adres! Heeft u een bestelling geplaatst voor 15.00 uur? Dan kunt u de bestelling de volgende werkdag op het afleveradres verwachten. Bij bestellingen vanaf €125,- betaalt u geen verzendkosten.

  Wilt u graag meer weten?

  Heeft u vragen over de producten uit ons assortiment? Dan staan we bij Oliehandel.nl graag voor u klaar! We zijn op werkdagen tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Daarnaast kunt u ook een e-mail sturen naar info@oliehandel.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Oliehandel.nl staat met veel enthousiasme voor u klaar!

   

   

  Whatsapp