Oliefilters

Oliefilters kopen? Op deze pagina vind je ons aanbod van Oliefilters. Bestelt u voor 15.00, dan is de Oliefilter, indien op voorraad, de volgende dag bij u thuis! Bestel dus snel en eenvoudig al uw Oliefilters online bij Oliehandel.be.

Oliefilters
Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een oliefilter?

Een oliefilter zuivert de olie van onregelmatigheden. De bewegende delen in de motor worden namelijk gesmeerd door olie. Olie heeft de eigenschap om vuil op te nemen. Dit vuil ontstaat door slijtage: denk aan roet, metaaldeeltjes of verbrandingsresten. Het oliefilter zorgt ervoor dat deze resten worden gefilterd. Dankzij het geïmpregneerde papier, dat harmonica gevouwen is, komt er zo min mogelijk vuil in de motor. Ook blijft de smering optimaal. Het is daarom van belang dat het product goed functioneert.

Methodes van oliefiltering

Er zijn verschillende methodes om olie te filteren: centrifugale kracht, sedimentatie en magnetisme:

  • Bij een centrifugaal oliefilter wordt olie onder druk door het draaiende filter geleid. Dit zorgt ervoor dat vuildeeltjes tegen de filterwanden aankomen;
  • Bij het sedimentatie filter loopt de olie door het filter. De vervuilende deeltjes die zwaarden zijn dan de olie, zakken daardoor naar de bodem;
  • Bij het magnetische filter hechten de (metalen) vuildeeltjes aan het magnetische materiaal van het oliefilter.

Wanneer moet u het oliefilter vervangen?

Het is belangrijk om uw oliefilter af en toe te vervangen. Gemiddeld kunt u één jaar aanhouden als de levensduur, 15.000 km (bij benzine) óf 30.000 km (bij diesel). Dit geldt voor personenwagens. Het is belangrijk om het product te vervangen, daarmee voorkomt u dat er vuil in de motor terechtkomt. Als er teveel vuil in de motor komt, kan het ophopen en het motorblok beschadigen. Omdat het oliefilter vaak aan de buitenkant van de motor is geplaatst, is het eenvoudig om deze te vervangen. U heeft daarvoor ook een filtersleutel nodig. Deze koopt u ook bij Oliehandel.nl.

Hoe weet u of het oliefilter aan vervanging toe is?

Er zijn verschillende punten waaraan u kunt herkennen dat u het filter waarschijnlijk moet vervangen. Zo kunnen er zichtbare olievlekken onder de motor ontstaan na stilstand. Is de motor voortdurend oververhit. Wordt de olie in extreme hoeveelheden verbruikte. Ook kunt u zien dat het lampje van de oliedrukindicator te lang aan gaat bij het starten van de motor.

Ons assortiment

In de webshop van Oliehandel.nl heeft u keuze uit een groot assortiment. Op onze website navigeert u snel naar het product dat u zoekt. Dit doet u door gebruik te maken van de filters op onze website. U heeft bijvoorbeeld keuze uit merken als Bosch, Donaldson, MANN, DCQ en nog veel meer.

Een oliefilter bestellen bij Oliehandel.nl

Heeft u een product gevonden dat aan uw wensen voldoet? Dan kunt u eenvoudig een oliefilter kopen in de webshop van Oliehandel.nl. Bij bestellingen vanaf €125,- of meer hoeft u geen verzendkosten te betalen. Plaatst u een bestelling voor 15.00 uur? Dan worden de producten de volgende dag bezorgd.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over het oliefilter? Of wilt u graag weten welk product u nodig heeft? Neem dan contact met ons op, want we helpen u graag. U kunt mailen naar info@oliehandel.nl of voor 17.00 uur bellen naar +31 (0)88 0323 300. We staan met veel plezier voor u klaar!

 

Whatsapp