Blog

Het Ilsac keurmerk

Meer weten over Ilsac?

In het begin van de jaren reden er in het grootste deel van Noord-Amerika veel auto’s die  gemaakt werden in Japan en de Verenigde Staten. Door deze fabrikanten kwamen er nieuwe normen op het gebied van motorolie-certificering - internationale smeermiddelstandaardisatie- en goedkeuringscomité, zo begon Ilsac gevormd te worden. De naam staat voor "International Committee for Standardization and Testing of Motor Oils".  De makers van het Comité van Steel Aama, zijn de vereniging van fabrikanten van Amerika en JAMA - dezelfde associatie uit Japan.

Vaak wordt ILSAC beschouwd als een van de categorieën API, hoewel het onafhankelijk kan worden gebruikt. Ilsac is allereerst een andere aanvullende controle tussen de fabrikant en de consument.  We vertellen je graag welke kwaliteiten deze categorie bepaald.

Lees meer

Oliespecificaties, hoe werkt dat?

OLIE SPECIFICATIES, WEET JIJ HOE DIT WERKT?

De specificaties voor motorolie en overige vloeistoffen voor jouw auto, motor, camper of boot zeggen voor veel gebruikers weinig tot niets. Wij begrijpen dat het voor jou best lastig is om uit te vinden welke product nu wel of juist niet geschikt is.
Steeds meer consumenten en bedrijven realiseren zich dat een verkeerde beslissing voor de steeds geavanceerde technieken, ernstige en veelal dure gevolgen kunnen hebben door bijvoorbeeld motorschade.

Lees meer

Motip voor bijna ieder probleem!

Motip

Motip is expert op het gebied van spuitbussen en spuitlakken. Het merk dat zich toelegt op de productie van allerhande spuitbare smeermiddelen en verven. Doordat het merk oorspronkelijk afkomstig is uit de automotive wereld heeft het daarin ruime ervaring. Het levert ook veel hoogwaardige smeermiddelen voor de fietsindustrie.

Met Motip bescherm, verzorg of repareer je jouw motor-, scooter- of bromfietsonderdelen. Een vastgeroeste ketting of juist een beschermlaag aanbrengen? Met Motip zit je dan helemaal goed.

Heb jij een probleem met jouw motor? Motip heeft hoogstwaarschijnlijk de oplossing! Of je nu een additief, kettingreiniger of teflonspray zoekt, Motip heeft het in zijn assortiment.

Lees meer

Oliehandel levert het wel

Oliehandel levert het wel!

 

Een slogan die je de laatste weken regelmatig voorbij ziet komen. Oliehandel.be is een merkonafhankelijke leverancier van brandstoffen, smeermiddelen- en equipment.

Met meer dan 30 merken in ons assortiment grijpen klanten amper mis! Goede inkoopafspraken met onze leveranciers zorgen ervoor dat wij onze klanten voor de scherpste prijzen kunnen leveren.

Met de huidige marktwerking zien wij steeds meer nieuwe klanten bij ons komen die een specifiek product niet kunnen afnemen bij hun leverancier.

Lees meer

Autovakantie!

MET DE AUTO OP VAKANTIE!

De zomervakantie staat weer voor de deur of is voor sommigen al begonnen. Ga jij met de auto op vakantie? Dan kan je het beste de auto nog even een zomercheck geven voordat je vertrekt. Zo weet je zeker dat alles in orde is en je veilig kan vertrekken naar jouw vakantiebestemming.

 

Lees meer

Je motor weer laten blinken!

Tijd om die motor weer te laten blinken!

Het was prachtig weer voor de motor afgelopen weekend! Tijd om jouw motor te poetsen! Tijd om hem weer te laten blinken als nooit te voren!

 

Lees meer

Het smeren van jouw motorketing

Het belooft heerlijk weer te worden komende week. Bovendien staat de Zwarte Cross komend weekend voor menigeen op het programma. Genoeg redenen om de motor “van stal” te halen. En voor ons een goed moment om het volgende onderwerp aan te halen; het smeren van je motorketting. Hoe je dit het beste kunt doen en hoe vaak het nodig is lees je in deze blog.

Lees meer

Varen in de zomer!

Varen in de zomer!

Bootliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen, het is zomer en bijna vakantietijd.
Heb jij nog geen tijd gehad om je boot vaarklaar te maken? Dan is dat nu de hoogste tijd!
Als je al wel hebt gevaren is het een goed zaak om alles voor de vakantie nogmaals te checken om niet voor vervelende verassingen te komen staan.

Lees meer

Summertime & summerwash

Summertime/wash

Wie herkent het niet?

Insecten op je voorruit tijdens een rit in de zomer zijn niet alleen irritant, maar belemmeren ook het zicht! Met een goede screenwash, speciaal gemaakt voor deze zomerse omstandigheden, reinig jij je voorruit snel en veilig tijdens het rijden.

Lees meer

Wat is pingelen?

Pingelen

Wat is nou precies “pingelen”?

Pingelen, of ook wel vaak “kloppen” genoemd, betekent dat de benzine of gas zelf ontbrand. De brandstof ontbrand dan uit zichzelf i.p.v. door de vonk van een bougie. De ontbranding is dan te vroeg, de zuiger is nog op weg omhoog terwijl de ontbranding al plaats vindt. Met als gevolg dat de zuiger een enorme klap in de verkeerde richting (naar beneden) krijgt. Hierdoor kan er zware motorschade ontstaan. Een gat in de zuiger is dan zeker niet ondenkbaar.

Lees meer

Whatsapp