Het belang van de juiste transmissieolie

Het belang van de juiste transmissieolie

 

 

In de wereld van machines en voertuigen spelen smeermiddelen in het algemeen, nu met de focus op transmissieolie, een grote rol in het onderhoud.

Wanneer systemen bronzen pennen en bussen bevatten (geel metaal), wordt bovenstaand onderwerp nog net iets belangrijker!

 

Recentelijk kregen wij een vraagstuk vanuit de klant die een 80W90 GL5 LSD had staan voor een tractor met bronzen pennen en bussen, of dit wel kan?

Een grijs gebied, want praktijk en theorie liggen hierin nog ver uit elkaar. Maar als we het over een gegrond advies hebben, is bovenstaand dus niet wat er geadviseerd mag worden.

 

Waarom?

Wanneer je kiest voor een moderne(GL-5 LSD) transmissieolie voor systemen met geel metaal, is dat brons( een legering gemaakt van koper en tin) kan reageren op bepaalde chemische stoffen die in veel standaard smeermiddelen aanwezig zijn.

Vooral zwavel- en fosforadditieven, die vaak in EP (Extreme Pressure) oliën worden gevonden, kunnen ernstige corrosie veroorzaken aan gele metalen met als resultaat kostbare reparaties.

 

Je kiest, voor welke toepassing dan ook, altijd het juiste smeermiddel die in dit geval corrosie voorkomt en een langere levensduur van de onderdelen bevordert.

 

Bij het gebruik van een ongeschikte transmissieolie kunnen de gevolgen groot zijn. De kosten om dit te herstellen zijn aanzienlijk.

 

Dus laat je adviseren, schaf de juiste olie aan en voorkom frequente vervanging van onderdelen en verminder de downtime van machines, wat uiteindelijk essentieel is voor de productiviteit.

 

Advies nodig? Bel 088 0323 300

Share:

Whatsapp