Blog

Het Motorseizoen van 2023

Motorseizoen 2023

Het motorseizoen gaat in het voorjaar, meestal na een paar dagen met mooi weer, van start. Iets waar jij als motorliefhebber uiteraard na een lange winterstop naar uitkijkt. De dagen worden langzaamaan weer langer en de kans op een paar mooie eerste voorjaarsdagen neemt toe. Logisch dat het dan weer begint te kriebelen.

Lees meer

Welke ruitenvloeistof kies jij?

Ruitenvloeistof kwaliteit & prijs

In de media;

Heb je onlangs nieuwe ruitenvloeistof gekocht? Let dan even goed op van welk merk deze is. Het zou namelijk zomaar om 'giftige' ruitenvloeistof kunnen gaan waarvoor leverancier Newco Europe en de NVWA nu waarschuwt.

Lees meer

Olie- en smeermiddelenadvies

Olie en smeermiddelen advies

Over olie en smeermiddelen valt heel wat te vertellen, menig monteur, coureur of privérijder heeft hier een mening over. Lees en verneem wat wij leuk vinden om met jou te delen.

Lees meer

Vatpompen

VATPOMP KOPEN?

Je bent op zoek naar een vatpomp, maar wat is nu voor jou de beste keuze?

De eerste vraag is natuurlijk voor welke toepassing jij op zoek bent naar een vatpomp.
Het maakt nogal een verschil of je een vatpomp zoekt voor smeeroliekoelvloeistofadblue, of een dikke cardanolie. Niet iedere pomp, is dus geschikt voor alles.

Zoek jij een pomp om af en toe hobbymatig te gebruiken? Of juist een pomp voor professioneel en regelmatig, of dagelijks gebruik. Bij Oliehandel.BE vind je een uitgebreid aanbod van vatpompen.

Lees meer

Pekel op de weg!

ROEST DOOR PEKEL

Roestvorming ontstaat wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van water (dus ook bij vocht en condens). Het is een mengeling van ijzeroxide en hydroxylgroepen. Roesten is een vorm van corrosie van ijzerhoudende materialen zoals staal. Wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van zoutwater versneld dit het corrosie proces door de aanwezigheid van het zout. Roesten kan ook versneld worden door zuren.

Lees meer

Advies voor Anti-vries

RUITENSPROEIERVLOEISTOF ANTI-VRIES ADVIES    

PICK A COLOR, KID!

Oké. Even een stukkie kleuradvies voor we je meenemen in de wondere wereld van antivriesvloeistoffen of screenwashes.

Lees meer

Nieuw bij Oliehandel: TSL smeermiddelen

TSL Smeermiddelen

All Star Trade International is actief sinds 1990 en gespecialiseerd in zeer hoogwaardige olie en vetten voor de industrie, landbouw, scheepvaart en automotive maar ook voor de particulier. TSL smeermiddelen zijn gebaseerd op een unieke formule van additieven in minerale olie die frictie van draaiende metalen sterk reduceert. De bijzondere eigenschappen van TSL smeermiddelen leiden tot stillere motoren, tandwielkasten, lager brandstofverbruik, minder slijtage en lagere temperaturen van de olie en onderdelen.

Lees meer

Tips voor diesel in de winter

WINTERTIPS VOOR DIESEL

De winter met haar koude periode, lage buitentemperaturen en vorst staat nu toch echt weer voor de deur. In deze tijd van het jaar zien we toch vaker problemen met bijvoorbeeld verstopte brandstoffilters.

Dieselolie heeft bij lagere temperaturen en vorst de eigenschap om te gaan kristalliseren. Nu bevriest diesel niet van het 1 op het andere moment. De stap ervoor, noemen we vlokken en dat kan je maar beter voorkomen. Wanneer het vlokken begint en de dieselolie verder afkoelt, ontstaan er zoveel vlokken dat het brandstoffilter “vol” komt te zitten en problemen gaat veroorzaken.

Lees meer

Veilig de weg op in het najaar!

Veilig en comfortabel rijden in de herfst en winter

Juist in de herfst en winter is het belangrijk om veilig onderweg te zijn met jouw auto. Natuurlijk zijn er heel veel factoren die invloed hebben op omstandigheden als regen, mist, ijzel, vorst en sneeuw.

Lees meer

Zuinig op je fiets in de winter!

Zuinig op je fiets!

In de winter heeft je (elektrische) fiets meer aandacht nodig aan onderhoud. Wat kun je zelf doen om je tweewieler te beschermen tegen bijvoorbeeld kou, vocht, gladheid, pekel en sneeuw? In de winter worden vele onderdelen van jouw fiets nogal op de proef gesteld. Best belangrijk dus om je stalen ros hiertegen te beschermen.

Een niet geheel onbelangrijk aandachtspunt bij het winterklaar maken is de verkeersveiligheid. Je kan er maar beter voor zorgen dat je in de wintermaanden altijd goed zichtbaar blijft. Niet alleen in het donker, maar ook overdag tijdens mist, winterse buien en vanzelfsprekend tijdens een fikse sneeuwbui.

Lees meer

Whatsapp