OPSLAG VAN VATEN: VATSLEUTEL-BOK-KRAAN-POMP-LEKBAK

Voor de opslag en het aftappen van drums en/of vaten zijn er een aantal mogelijkheden. Deze mogelijkheden kunnen om diverse redenen per werkplaats verschillen. In deze blog belichten we de opslag van vaten en de daarbij komende hulpmiddelen.

VATSLEUTEL

Met een robuuste kunststof vatsleutel, is het openen en sluiten van de doppen op metalen en kunststof vaten en drums kinderspel. Het voorkomt onnodige beschadigingen aan de dop en het schroefdraad. Met een goede vatensleutel open en sluit u drums en vaten op een verantwoorde en veilige manier.

Tip: Hang de vatsleutel op in de opslagruimte van de drums en/of vaten

VATKRAAN

Vatkranen zijn er in verschillende maten, materialen en kwaliteiten. De meest bekende vatkraan, is de plastic uitvoering. Prima voor éénmalig gebruik en inzetbaar voor alle verschillende producten verpakt in vaten en/of drums. Gaat u liever voor een duurzame oplossing? Dan is een metalen vatkraan de beste optie. Bij een kwalitatief goede uitvoering bestaat de mogelijkheid om de kraan middels een hangslot op de vatkraan af te sluiten voor ongeoorloofd gebruik.

Tip: Een metalen vatkraan is niet geschikt voor water gedragen producten zoals een ruitenvloeistof antivries en/of glycol houdende producten zoals antivries of koelvloeistof.

VATENBOK

Vatenbokken zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen voor 60L- en 210L vaten. U kunt kiezen voor een enkele bok, maar ook zijn er modellen die stapelbaar zijn. Het uitbreiden van uw opslagruimte zonder dat dit extra vloeroppervlakte kost, is dan eenvoudig mogelijk.

Tip: Bedenk bij de aanschaf van een vatenbok dus altijd of er in de toekomst meerdere capaciteit nodig zou kunnen zijn.

VATPOMPEN

Er is een ruim aanbod in handbediende vatpompen. Voor de aanschaf van een vatpomp kijkt men vaak als eerste naar de prijs. Denk er aan, dat hierbij goedkoop heel vaak duurkoop is! Voor een vatpomp die regelmatig gebruikt wordt zijn gebruiksvriendelijkheid, pompcapaciteit en duurzaamheid belangrijke factoren voor de aankoop. Niet iedere vatpomp is namelijk geschikt voor producten zoals ruitenvloeistof, antivries, koelvloeistof of AdBlue®. Ook het type van de pomp is bepalend voor de doelmatigheid. Kortom, de keuzemogelijkheden zijn enorm. De meest voorkomende is nog steeds de heveluitvoering, maar ook een roterende pomp wordt nog vaak ingezet. Minder bekend is de zogenaamde highspeedpomp.

Tip: Twijfelt u over het type pomp, laat u dan door een deskundige goed informeren!

LEKBAKKEN

Vaten dienen, i.v.m. de milieuvergunning, altijd op een lekbak met voldoende capaciteit te staan. Voor de regelgeving verwijzen we u graag de naar de milieuvergunning of de gemeente waar uw bedrijf gevestigd is. Lekbakken zijn zowel in metalen, als plastic uitvoeringen leverbaar. De keuze is natuurlijk persoonlijk; duurzaamheid, gebruik, inhoud, afmetingen en prijs zijn hierbij vaak de bepalende factoren.

Tip: Let er bij het aanschaffen van een vatenlekbak op, dat deze is voorzien van een rooster waarop de vaten, al dan niet liggend, geplaatst kunnen worden.

Share:

Whatsapp