WD40

WD-40 wordt door velen beschouwd als de Nr.1 probleemoplosser.  Deze multifunctionele spray in de blauwe spuitbus is één van ’s werelds meest direct herkenbare merken. Het wordt gebruikt door professionele bedrijven en in huishoudens over de hele wereld.

bij Oliehandel.be hebben we naast de veelgebruikte multispray ook verschillende spuitbussen van de WD40 Specialist lijn in ons assortiment

WD40
Filter uw keuze
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filter uw keuze
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

WD40 is meer dan 60 jaar geleden uitgevonden door drie medewerkers van de Rocket Chemical Company. Vanuit een klein lab in San Diego, Californië, waren ze op zoek naar het maken van een lijn van antiroest oplosmiddelen en ontvetters voor gebruik in de luchtvaartindustrie.

Waar staat WD40 voor?

Toonaangevend in het team was chemicus Norm Larsen, hij was op zoek naar een vocht verdrijvende oplossing voor de NASA die de Atlas space rocket zou beschermen tegen roest en corrosie. Larsen en zijn team hebben het 40 keer geprobeerd om de wereldberoemde formule goed te krijgen. Dit is dus hoe het product WD-40 aan zijn naam komt, Water Displacement – 40th attempt.

Na een tijdje bleek dat werknemers het product mee naar huis namen, waar ze nog veel meer toepassingen ontdekten. Dit leidde vervolgens tot Larsen die experimenteerde om het WD-40 Multi-Use product in spuitbussen te stoppen. Dit lukte en de allereerste spuitbus werd in 1958 in winkels verkocht.

WD40 koopt u natuurlijk bij Oliehandel.be. Heeft u interesse in andere producten?  Neemt u gerust contact met ons op via info@oliehandel.be of tijdens kantooruren telefonisch via 078 0323300

Whatsapp