Geschiedenis

Geschiedenis

Oliehandel.nl is onderdeel van Oliehandel de Croon b.v. Een familiebedrijf waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Het verhaal begint in 1928 als de vader van Jan de Croon sr. (58) fietsen gaat repareren in een schuur naast zijn huis aan de Kneuterstraat in Wolbos. Niet lang daarna gevolgd door brommers en auto's. Ook broer 'Ome Gradus' komt in het bedrijf, waardoor de naam Gebroeders de Croon ontstaat. In 1950 komt er een Shell-pomp bij en verder wordt hier letterlijk alles aangepakt: van een winkel in huishoudelijke artikelen, een autorijschool, een taxibedrijf en de autohandel, tot ziekenvervoer met een Chevrolet waar bij ongevallen de achterbank uit werd gehaald, zodat de brancard met patient achterin kon. In 1973 verhuist het negen kinderen tellende gezin De Croon naar Posterenk, met het taxibedrijf en een tankstation. In 1973 kreeg Jan de Croon sr. een auto-ongeluk waarbij hij een nekbreuk opliep: "Ik werkte bij een wegenbouwbedrijf als monteur en handelde samen met mijn vader in auto's. Maar na mijn herstelperiode mocht ik geen zware werkzaamheden meer verrichten. In 1975 huurde ik een schuur in Twello en ben daar weer met een autobedrijf begonnen. In 1978 bouwde ik in Posterenk een garagebedrijf en heb ik samen met mijn vader Garage de Croon B.V. opgericht. In datzelfde jaar ben ik ook in de oliehandel begonnen, onder mijn eigen merk D.C.O. /De Croon Oliehandel."

"In 1985 heb ik grond gekocht in Twello op de voormalige parkeerplaats van Linthorst Vleeswaren aan de Molenstraat, nu Leigraaf. Wij waren een van de eersten die daar een bedrijf bouwden. In eerste instantie zou het een tankstation met showroom worden en een stalling voor de tankauto's, maar we zijn daar met het complete garagebedrijf naartoe verhuisd. Het familiebedrijf bestaat uit Oliehandel De Croon BV, het Bovag Autobedrijf Jan de Croon en zes DCO-tankstations in Voorst, Twello, Markelo, Deventer, Kloosterhaar en Emmerich, Duitsland. In alle tankstations, behalve in het onbemande station in Kloosterhaar, zijn shops en wasstraten gevestigd en in Voorst ook een broodjescorner. In Posterenk hebben we nog tot in 1999 met het schadebedrijf gezeten, daarna is dat ook naar Twello verhuisd."

Inmiddels zitten zoons Jan jr. (28) en Maarten (25) in de zaak. Een echt familiebedrijf dus. In 2005 Is Jan jr. in het garagebedrijf gekomen en drie jaar later Maarten. Hij regelt de complete werkplaats met de verkoop. In 2009 is Jan jr. in het oliebedrijf D.C.O. begonnen waar hij de in- en verkoop doet van alle olieproducten. Onze klanten in de oliehandel zijn landbouwbedrijven, transportbedrijven en de industrie. Ook de tankstations vallen onder zijn verantwoording. In 2009 is hij bovendien met www.oliehandel.nl begonnen. Een webshop die als hobby begonnen is, maar tegenwoordig klanten in heel Nederland voorziet van smeermiddelen en onderhoudsproducten.

Whatsapp