ZOMER IN AANTOCHT, AIRCO IN CONDITIE?

Om te voorkomen dat afdichtingen uitdrogen en het milieubelastende koudemiddel kan weglekken, adviseren we om de airco regelmatig aan te zetten. Doe je dit niet, dan drogen afdichtingen uit, verlies je koudemiddel en neemt de koelcapaciteit daardoor snel af. Het is ook slecht voor de lagers en pomp om nooit in beweging te komen. Minimaal 10 minuten per week je airco aanzetten voorkomt veel ellende.


Een airco kan ook muf gaan ruiken, dit komt door bacteriegroei op het raster van de verdamper. Condens wordt vermengd met stof en als de airco wordt aangezet veroorzaken deze schimmels vaak een muffe lucht. Wanneer je 10 minuten voor aankomst je airco uitschakelt, blijft er minder vocht achter in de condensor en voorkom je dit probleem. Je airco eens per jaar reinigen met een goede aircocleaner is zeker aan te bevelen!


Vervang ook op tijd je interieurfilter, de microvezels in het filter filteren de binnenstromende lucht op vuil, stof, vet, pollen en roetdeeltjes. Het filter niet of te laat vervangen betekent stank in je auto.

De meeste airco’s verliezen zo’n 8% koudemiddel per jaar. Ongeacht of je hem wel of niet gebruikt. Een jaarlijkse visuele controle op lekkage en voldoende koudemiddel is uitstekend, minimaal eens in de drie jaar het systeem afpersen en bijvullen is zeer zeker aan te bevelen.

Share:

Whatsapp