Winter op komst!

De winter is weer in aantocht!


Wanneer de dagen korter worden en de kans op gladheid groter is, is aandacht voor veiligheid extra belangrijk. Graag helpen we u in de winter ook veilig op (de) weg.

Vandaar de volgende tips;

Start, wanneer het gevroren heeft, voor het krabben van de ruiten vast uw auto. Zet de blower op de voorruit aan.

Geen zin om te krabben? Maak dan gebruik van een antivriesdeken of een goede ruitenontdooier.
Let op, de goedkopere varianten tasten vaak je ruitenwissers-/rubbers en autolak aan. Spuit de ruitenontdooier gelijkmatig over uw ruiten en u zult zien dat het ijs binnen enkele seconden verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Voor een bevroren slot gebruikt u een speciale slotontdooier. Wij raden heet water ten zeerste af; dit bevriest namelijk binnen enkele ogenblikken waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Ook een accu kan in de winter voor de nodige problemen zorgen. Met name voor degene die voornamelijk korte afstanden rijdt. Een accu ontlaadt bij koud weer sneller, daarom adviseren wij een goede druppellader voor koudere dagen.
Deze laadt en ontlaadt de accu geheel automatisch. Zo voorkomt de druppellader onaangename verrassingen . Aansluiten is zeer eenvoudig.

Tot slot kan de juiste motorolie het verschil maken tussen een auto die door vrieskou wel of niet start.
Een goede accu en toch een moeilijke start in de winter? Gebruik dan de laagste viscositeit motorolie welke wordt aanbevolen door de fabrikant. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen. Wij wensen u ook in de winter veel rijplezier!

Share:

Whatsapp