Jouw voertuig winterklaar maken

Jouw voertuig winterklaar maken

Heb je een klassieker of een cabrio waar je in de winter niet mee rijdt? Dan doe je er goed aan deze winterklaar te maken voordat deze de stalling in gaat. Hierdoor bescherm je jouw voertuig en bereid je je voortuig alvast voor op een frisse start van het nieuwe seizoen.

 

MOTOROLIE

Ververs je motorolie i.v.m. corrosievorming (zuren-condensvorming en vervuiling in oude olie). Rijd nog wel even een stukje voordat je jouw voertuig daadwerkelijk stalt, zodat de olie het hele systeem smeert.

TIP: Jouw olie voor een scherpe prijs en snel geleverd, vind je hier.

 

REMMEN

Controleer je remmen, maak deze grondig schoon en vervang onderdelen waar nodig.

 

BANDEN

Controleer je banden op leeftijd, slijtage en scheurtjes in de wangen (uitdroging). Vervang je banden, indien nodig, en breng de banden goed op spanning.

 

BENZINE

Je benzine “onderhouden” is belangrijker dan je misschien denkt! Zet je auto altijd weg met een volle tank, zo is er veel minder kans op condensvorming met alle gevolgen van dien. Voeg in ieder geval voor de winterstop een brandstofadditief toe die gom, lakvorming, roest en corrosie voorkomt in je brandstof-systeem.

Dit is ook te adviseren als je een voertuig hebt waar je niet dagelijks mee rijdt.

 

KOELVLOEISTOF

Koelvloeistof wordt vaak vergeten te verversen. Toch is dit ook erg belangrijk om op tijd te doen. Het beschermt niet alleen de motor om te koelen en tegen bevriezing, maar ook tegen roestvorming. Door vervuilde en oude koelvloeistof kan je voor onaangename, dure reparaties komen te staan.

 

ACCU

Controleer het waterpeil van je accu. Je kunt je accu eventueel bijvullen met demi water. Controleer dit ook na de winter nog een keer.  Hang je accu tijdens de winterstop aan een druppellader. Al weer een actiepunt voor een onbezorgde start voor het komende seizoen! Heb jij een nieuwe accu nodig?

Kijk eens op www.recyccu.nl !

 

Wanneer jij er voor zorgt dat je voertuig in topconditie de winterstalling in gaat, kun je het nieuwe seizoen onbezorgd van start gaan!

Share:

Whatsapp