Welke motorolie hoort er in mijn auto?

Nu wilt u het beste voor uw auto en het beste voor uw portemonnee? Dan bent u voor beiden bij oliehandel.nl op het juiste adres.Via onze productadviseur (of per mail of telefoon) krijgt u een aantal stappen een smeeradvies op maat!

·Het verschil in olie begint simpel gezet bij de viscositeit. Hoe dikker(stropiger) de olie hoe groter het getal. (bijv. 20W50 is stropiger dan 5w30)

·Daarnaast hebben we het verschil tussen mineraal, ongedoopt, half synthetisch en vol synthetisch. Ook dit is van belang voor uw voertuig, want wat voorgeschreven is moet er ook echt in om de maximale prestaties uit uw motor te halen!

·Dan heeft elke olie nog de specificaties (waardes/normeringen) op de verpakking staan. Dit heeft te maken met welke toevoegingen/dopes erin de olie zijn gedaan. Motorenfabrikanten eisen bepaalde waardes/specificaties om hun motor op de best mogelijke manier te laten draaien. Ook voor garantie gevallen is dit enorm van belang.

·Daarnaast mag een Automerk/motormerk/trekkermerk, nooit eisen dat er een bepaald merk olie voorgeschreven wordt. Dit is in strijd met de regelgeving van de EU. Alleen wordt vaak wel voorgeschreven dat een olie een keurmerk voor de specificaties moet hebben van de betreffende fabrikant.

Kortom een lastig verhaal voor de leek. Wilt u online, een snel en vakkundig advies? klik dan op onze product adviseur. Deze geeft op kenteken, en/of op type voertuig/merk, model en bouwjaar de smeeradviezen aan. Op dit moment geven wij alleen het Eurol smeeradvies weer online, wilt u de equilvanten weten van een ander merk dan kunt u ons altijd mailen of bellen!

Oliehandel.nl, meer dan alleen een webshop!

Jan de Croon jr

Share:

Whatsapp