Wat is nadieselen?

Nadieselen

Wat is nou precies “nadieselen”? Loopt jouw diesel nog enkele slagen na, nadat jij de motor hebt uitgezet, dan noemen we dat “nadieselen”.

Door vervuiling van de motor blijven er altijd koolresten achter in de verbrandingskamer. Een lichte vervuiling zal niet veel meer effect hebben dan iets meer olie en brandstofverbruik.  Maar bij een wat grotere vervuiling is het mogelijk dat de koolresten in de verbrandingskamer gaan gloeien tijdens het rijden.

Wanneer die gaan gloeien en heet genoeg worden bestaat de mogelijkheid dat deze de brandstof laat exploderen. Na het uitzetten van de motor, gloeien de koolresten nog na en zorgen ervoor dat er nog enkele explosies plaatsvinden in de verbrandingsruimtes.

Koolresten kunnen voor enorme motor schade zorgen, de zuigers staan namelijk niet in de positie om een explosie te kunnen op vangen met alle gevolgen nadien.

Vervuiling treedt eerder op bij kortere afstanden en het zuinige rijden op een laag toerental. Om de reeds ontstane vervuiling goed te reinigen, is de Top Engine Cleaner een goede oplossing.

Om te voorkomen dat na de reiniging er al weer snel vervuiling optreedt, adviseren we iedere 10.000Km de Speed Cleaner toe te voegen aan de brandstof (Benzine of Diesel).

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de adviseurs van Oliehandel.be, we helpen je graag.

Share:

Whatsapp