Waarom Adblue® en hoe werkt het? Koop het scherp en snel bij Oliehandel.nl

AdBlue® om schadelijke emissies te verlagen

AdBlue® is een onschadelijke mengeling van gedemineraliseerd water en ureum (32,5%) om gevaarlijke emissies te verlagen. Schadelijke stikstofoxiden (NOx) worden gereduceerd in auto’s uitgerust met SCR (SelectiveCatalytischeReduction). In vrachtwagens wordt SCR- technologie al ruim 10 jaar toegepast, sinds 2014 ook in auto’s en andere passagiersvoertuigen,voornamelijk in euro 6-dieselmotoren. De belangrijkste merken zijn; Citroën, Ford, Infiniti, Jaguar, Landrover, Audi, BMW, Mazda, Mercedes, Opel, Peugeot, Skoda, Toyota en Volkswagen.

Praktische tips

Het gemiddelde verbruik ligt rond de 5% van het dieselverbruik. AdBlue® vul je in de aparte tank. Waar je bijvult is afhankelijk van de plek waar de (blauwe) vuldop zit (zie handleiding van de auto). AdBlue® kun je kopen in handige navulbussen voor een nood vulbeurt (een trechter kan handig zijn).Vul minimaal 4 liter bij in het geval vaneen lege tank. Voorkom te allen tijde dat de tank overloopt zodat de vulhals niet kan gaan verstoppen door kristalliseren. Als het voertuig maandenlang stil heeft gestaan is het aan te raden om het product te vernieuwen.

Het vriespunt van AdBlue® is -11°C. Hiervoor hoef je geen voorzorgsmaatregelen te nemen. Regelgeving stelt de constructeurs namelijk verplicht dat het SCR na het starten binnen twintig minuten weer actief is. Na ontdooien behoudt AdBlue® zijn oorspronkelijke kwaliteit.

Een veilig product

AdBlue® is een heldere en veilige hoogwaardige ureumoplossing.Dit product is onschadelijk voor het milieu. Niet giftig, niet explosief en niet ontvlambaar. Mocht je AdBlue® op je handen of kleding morsen, gewoon naspoelen met water om dit eenvoudig te verwijderen. Gemorst op de grond? Geen probleem. Voorkom gladheid snel en gemakkelijk door de ondergrond schoon te spoelen met water.

AdBlue® is leverbaar in verpakkingseenheden van 1,89 l, 10, 200, 400, 800 en 1000 liter. Bestel snel hier!

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar het AdBlue® veiligheidsinformatieblad (MSDS)?

Daarnaast leveren wij alle equipment wat speciaal geschikt is voor Adblue®.

Ga dan naar onze website oliehandel.nl, waar nodig klik op ‘Stel je vraag’ of bel met 088- 0323300, wij zijn je graag van dienst.

Oliehandel.nl, dat loopt gesmeerd

Share:

Whatsapp