Voorbereiding op het autocrossseizoen

SMEERMIDDELEN VOOR DE AUTOCROSS

Voor het aankomend autocross seizoen, wil je natuurlijk dat jouw crossauto weer in topconditie verkeert. Hierbij horen natuurlijk smeermiddelen welke bestand zijn tegen de bijbehorende omstandigheden. Oliehandel.BE verkoopt naast de reguliere smeermiddelen ook specifieke producten voor de auto- en motorsport. Denk hierbij aan motorolie, versnellingsbakolie en vetten.

Bij vele autocrossers zijn de merken Kendall, Motul en Eurol geen onbekende namen en staan hoog aangeschreven. Uiteraard is het gebruik van bijvoorbeeld een motorolie sterk afhankelijk van het motorblok waarmee je rijdt, maar een veel gebruikte motorolie van Kendall is de GT-1 racing Green 20W-50. Voor Motul is de 300V Le Mans 10W-60 nog steeds een geliefde motorolie daarnaast is  de Maxence 10W-60 van Eurol nog steeds één van de meest verkochte motorolie voor de autocross . Ook voor versnellingsbakolie en vetten vind je voor Kendall, Motul & Eurol diverse producten voor een scherpe prijs in de webshop van oliehandel.nl.

Nieuw, innoverend en zeer veel belovend voor o.a. de autocross, zijn de speciale producten van Eurol. Inmiddels wel een heel bekende naam binnen de Dakar Rally.

Waarom zijn deze producten zo bijzonder en wat zijn de voordelen hiervan voor jouw als professionele autocrosser of crossteam? Daar kunnen we kort en bondig over zijn; Minder slijtage, betere prestaties.

De producten in de Eurol Specialty racinglijn bevatten de zogenaamde SYNGIS Technology. Dankzij deze ontwikkelde technologie versterken smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal. Het resultaat is bizar. Uit de data van verschillende professionele racingteams blijkt dat deze Specialty racingproducten zorgen voor significant lagere bedrijfstemperaturen, absoluut meer vermogen en hogere snelheden in vergelijking met smeermiddelen van andere racingmerken.

Door het verminderen van de slijtage, tot in bepaalde gevallen met 80%, wordt de levensduur van jouw materieel verlengd. Dit is bij een duurrace zoals een 24-uursrace of de Dakar Rally van groot belang en kan voor jouw dus zeker ook van invloed zijn! Eurol Specialty racingproducten vergroten de kans om zonder mechanische problemen de finish te halen en resulteert in verlengde verversingtermijnen. Naast de motorolie, kan je bij ons ook informeren naar smeerschema’s,  speciale vetten, speciale versnellingsbakolie en speciale racing brake fluid. Een bijkomend voordeel van deze producten is dat onderdelen langer meegaan en daardoor kosten worden bespaard. Ook deze producten (al dan niet op aanvraag)  zijn verkrijgbaar bij de grootste oliespecialist van België Oliehandel.BE.

Share:

Whatsapp