Veilig de weg op in het najaar!

Veilig en comfortabel rijden in de herfst en winter

Juist in de herfst en winter is het belangrijk om veilig onderweg te zijn met jouw auto. Natuurlijk zijn er heel veel factoren die invloed hebben op omstandigheden als regen, mist, ijzel, vorst en sneeuw.

Vanzelfsprekend is je auto technisch voor elkaar, hou je rekening met je rijgedrag. Er rijden tegenwoordig veel auto’s in deze periode op winterbanden.

In deze blog schenken we aandacht aan zaken waar vaak uit onwetendheid, gemak, of gebrek aan tijd aan voorbij wordt gegaan. Dit geldt zowel voor het comfort, als veiligheid tijdens deze periode van het jaar.

Door neerslag, opspattend water en/of sneeuw en pekel, zijn de koplampen van je auto vaak veel vuiler dan je denkt. Dit heeft invloed op het rendement van je autoverlichting. Wat veel bestuurders zich niet realiseren, is dat dit grote invloed heeft op het zicht op de weg en het gezien worden door je medeweggebruikers.
Hetzelfde geldt voor je autoruiten, we bedoelen dan niet alleen de voorruit, maar ook de zij- en achterruit. Hoe belangrijk is dit? Heel erg belangrijk, denk alleen maar eens aan het afslaan, over je schouder kijken en duidelijk zicht te hebben op recht door gaande tweewielers.

Zorg dus altijd voor schone koplampen, richtingaanwijzerverlichting, achterlicht en remlichten. Reinig deze zo vaak als nodig, ook tussen de wasbeurten van je auto door. Doe dit met een krachtige reiniger die onschadelijk is voor bijvoorbeeld je lak en rubbers. Protecton biedt hiervoor een hele fijne en betaalbaar ruitenreiniger die uitstekend werkt. Ook de jumbospons & zeemspons van dit merk zijn van uitstekende kwaliteit en handig bij het wassen van je auto- en/of autoruiten. Voor een streep loos resultaat gebruik je het beste een microvezeldoek.

Ook heeft Protecton twee “must-have” producten welke je veel comfort kunnen bieden in de winter- en vorstperiode. Wat denk je van een goede slotontdooier? Superhandig om in huis te hebben, niet duur en het kan je veel tijd en ergernis besparen. Wil jij zeker weten dat jij jouw auto inkomt als het behoorlijk heeft gevroren? Neem dan even de moeite om voor de vorst je deurrubbers te behandelen met Protecton rubberspray. Deze Protecton rubberspray voorkomt vastvriezen van deurrubbers in de winter en uitdrogen in de zomer! Ontwikkeld voor het smeren en beschermen rubber en kunststof. Rubberspray is waterafstotend, pH-neutraal, bestand tegen weersinvloeden. Vergeet niet je kofferdeksel!

Heb je vragen over de besproken producten, neem dan gerust even contact op met het team van Oliehandel.BE

Share:

Whatsapp