Varen in de zomer!

Varen in de zomer!

Bootliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen, het is zomer en bijna vakantietijd.
Heb jij nog geen tijd gehad om je boot vaarklaar te maken? Dan is dat nu de hoogste tijd!
Als je al wel hebt gevaren is het een goed zaak om alles voor de vakantie nogmaals te checken om niet voor vervelende verassingen te komen staan.

Als je in het bezit bent van een trailer check je banden op uitdrogen en bandenspanning. Vervang tijdig je banden. Vaak zie je trailers langs de weg staan met klapbanden, of erger….ze liggen op hun kant. Controleer ook de verlichting van je trailer, wel zo veilig voor iedereen.

Een goede wasbeurt hoort natuurlijk bij het onderhoud van je boot, en laten we eerlijk zijn, een schone boot geeft toch net een andere beleving aan het varen.

Check je oliepeil! Heb je de olie nog niet vervangen, tap deze dan af. Laat de motor eerst even draaien zodat de olie op temperatuur is, en vul af met de juiste olie. Niet iedere olie is geschikt voor je boot. Door verkeerde olie te gebruiken ontstaat er uiteindelijk altijd motorschade. We adviseren dan ook om dit goed te checken. De nauticline van Eurol heeft voor bijna iedere bootmotor de juiste olie. Vervang ook je oliefilter! Aftappen van jouw motor lastig? Gebruik dan een PL Olie Extractor, dit werkt fantastisch!

Check je brandstof op water en zorg dat je aan het einde van het seizoen een additief gebruikt in je brandstof om problemen te voorkomen voor het volgende seizoen. Brandstoffen zijn door de bio toevoegingen niet lang houdbaar. Bij het gebruik van een goed additief bij de laatste tankbeurt, voorkom je dus veel problemen en het bespaard je kosten!

Let jij i.v.m. de extreme brandstofprijzen op de kosten hiervan? Tank dan niet langs het water, maar zorg voor een goede jerrycan, zodat je kan besparen op deze kosten. Een goede hevelpomp of syphonpomp is dan een uitkomst om veilig, schoon en gemakkelijk je boot te kunnen aftanken.

Je vindt heel veel onderhoud en equipement producten voor jouw boot op Oliehandel.BE

Share:

Whatsapp