UPDATES VAN ONZE PETROLHEADS! OKTOBER 2019


Tractorpulling team Black Cat @ Tzum

Zaterdag 21 september was de laatste wedstrijd van het wedstrijdseizoen voor de Black Cat. Deze vond dit keer plaats in het Friese Tzum. De modified klasse ging rond de klok van zeven van start. De Black Cat moest met een veld van 10 deelnemers,als laatste starten. Zo kon het team mooi even kijken hoe de concurrentie het ging doen op deze toch wel tricky baan. Helaas moest de Black Cat het deze keer doen met 3 motoren i.p.v 4. Bij het warm draaien sneuvelde het aandrijftandwiel van de ontsteking van de linker motor. De andere tractoren konden bij de start maar moeilijk grip krijgen. Misschien was dit wel een voordeel dat de Black Cat met 3 motoren van start ging. Omdat je een motor mist,heb je bij de start iets minder wielspin. Hierdoor kun je meer grip krijgen op de baan. De Black Cat ging dan ook heel goed van start. De snelheid kwam er goed in, en de sleepwagen stond stil op bijna 87 meter met als resultaat een heel mooie 4e plaats. Het team was hier superblij mee, en dat met 3 motoren. Een gave afsluiting van wedstrijdseizoen dus voor het Black Cat team. Het team gaat nu de winterstop in voor het grote onderhoud van de Black Cat. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 8 februari 2020 in de Zwolse IJsselhallen. Zien we jullie daar weer?


Leon in ’t Veld @ Mettet, België

Wij zijn er klaar voor! #Superbikermettet🙌🏻

Morgen ochtend om 11:00 de eerste vrije training


Let’s Go Racing

F I N A L E R A C E S

Dit keer was het de beurt aan Arno. Het is half oktober , koud en vooral heel nat. omdat ik geen ervaring had in de regen hebben we op vrijdag gebruik gemaakt van een testmogelijkheid met wat extra instructie. Eerst zelf even gereden op een kletsnatte baan en ervaren hoe de auto daarop reageert. vervolgens werd me door instructeurs heel duidelijk gemaakt werd dat regenrijden een veel strakkere en vloeiendere lijn vraagt dan een droge baan. Kortom veel (af) geleerd en veel zelfvertrouwen opgebouwd.

Training op zaterdag ochtend was op een natte baan en daar kon ik het geleerde in praktijk brengen. Resultaat p 18 van 26, dik tevreden mee. Voor onze 1e race was het al tijdje droog. Voorzichtig een compromis instelling van schokdempers ingesteld (halfhard).Kort voor de start bleek dat ons veld van 26 Mazda Mx5jes werk aangevuld met met 20 BMW's compact, een mooi groot veld dus!

Met een goede start wist ik 3 plekken te winnen maar al snel wisten de snelste Bmw’s, die achter ons startten, tussen de Mazdas op rukken. Dat betekende niet alleen verdedigen tegen de Mazdas maar ook tegen de BMW's die net als we in de cup gewend zijn netjes en fair reden. Spannend dus en heerlijk gereden, wel een paar plekjes verloren maar veel plezier gehad.

De 2e race leek het droog te blijven, afstelling dus weer harder gezet, maar zodra we de baan opgingen bleef het licht miezeren en werd de baan gladder. Lekker gereden en nadat de race door ern incident vroegtijdig werd afgevlagd als 18e geklasseerd.

De laatste race zou het licht gaan miezeren volgens buienradar. In de opwarmronde begon het echter flink te regenen. Bij de start op het natte asfalt had ik veel wielspin waardoor ik door een aantal auto's werd voorbij gestoken. Door de nevel van de groep voor me was de rit naar de eerste bocht best spannend, maar het ging allemaal goed. In deze race optimaal kunnen profiteren van de opgedane ervaring van vrijdag : zeker niet de snelste, maar lekker en vol zelfvertouwen gevochten!

Uiteindelijk als 20e de dag afgesloten dus zeer tevreden!

Oliehandel.nl
Tom techniek
Bike Totaal Wolters

#datlooptgesmeerdWDM Motorsport @ Conrad Twente Rally

Wij zijn klaar voor de Conrad Twente Rally! We zullen met twee auto’s de short rally rijden en één in de rally 💪🏼 Ook nemen we donkey mee voor promotie van www.ikwilrallyrijden.nl🚗


Offroad Mannaricium #69

Gisteren zijn we begonnen met de demontage. Vanaf volgendeweek gaan we met het team een begin maken aan de verbeteringen voor 2020 🙌.

Vandaag een heerlijke dag aan de auto gewerkt! Voornamelijk demontage en een versnellingsbak wissel, volgende keer meer 🙌Offenga Racing

Onderweg naar de laatste race van het seizoen! Ditmaal in Assen. Morgen is om half tien de kwalificatie en daarna om half twaalf de start van de vijf uurs race! Go go go Jan Hein, Carlo en Eric, met de ondersteuning van Oscar, PriscillaSander, Marije, Tim, Sven en Jessie! #datlooptgesmeerdOliehandel.nlOffenga BMW SpecialistWitzand Bouwmaterialen en Abma Advocaten

Tweede! #datlooptgesmeerdOliehandel.nlOffenga BMW SpecialistWitzand BouwmaterialenAbma Advocaten

Pitbox ingericht, happie gegeten en nu de auto uitlijnen voor morgen! #teamwork#datlooptgesmeerdOliehandel.nlOffenga BMW SpecialistWitzand BouwmaterialenAbma Advocaten

Autocross-team Horstermeerpolder

Nog eentje dan om het seizoen af te sluiten. Raymond rijd vandaag in didam. In twee klasses, gewoon omdat het kan.


Manche 1 standaard 2000 7e of 8e
Manche 1 Knaf klasse. Halverwege de eerste ronde tik op het wiel. Aandrijas gebroken.
Snel een andere as en spoorstok gemonteerd. Precies op tijd voor manche 2 standaard.
Helaas verliep deze niet zo als gepland. Halverwege het rechte stuk werd Raymond dwars gedrukt en ging hij over de kop. Geen extreme schade maar te veel om nog te rijden.

Nu de auto uit elkaar halen en opbouwen voor 2020.
Oliehandel.nl/Blue-Scary

De nieuwe 7 liter motor is weer fris en klaar om gesmeerd te worden met olie van Oliehandel.nl! #datlooptgesmeerd

Share:

Whatsapp