​​​ ​UPDATES VAN ONZE PETROLHEADS! MEI 2019

Sven Hol, BeNeDu Cup @ Genk België

“Jammer van het weer, zo’n circuit verdient betere omstandigheden. Het was nat, glad en lastig. Sven wist er na de kwalificaties een keurige derde plek uit te slepen. Bij de eerste manche was de start goed en kwam Sven op een 4e plek over de finish. Bij de 2e manche was de start iets minder en reed Sven wat te voorzichtig en verkrampt. Iets wat teleurgesteld over het resultaat werd Sven afgevlagd voor een 5e plek in de einduitslag. “

Foto: Wilco van Dijk


Black Cat, start wedstrijdseizoen @ Langedijk

“Het was erg spannend voor het team hoe de Black Cat het zou gaan doen op de eerste wedstrijd in het Noord Hollandse Langedijk. Het team heeft namelijk afgelopen winter verandering aangebracht aan de trekker (onder andere nieuwe stel achterbanden). Het was dan ook even afwachten hoe de Black Cat zich zou gaan gedragen op dit nieuwe schoeisel. De modified klassie stond als eerst op ’t programma met de Black Cat als zelfde starter. Deze start was nog wat tricky omdat de baan behoorlijk los was bij de start. Na 20 meter ging het gas er volledig op, de trekker kwam goed in balans en had supergrip met de nieuwe banden! Uiteindelijk heeft de Black Cat een mooie 6e plek behaald. Het team is dan ook uitermate tevreden met de nieuwe set banden. Nu nog uitvolgenen wat de juiste bandenspanning is op de verschillende banen. “

Leon in t Veld, Midland Circuit @ Lelystad

“De 4e wedstrijd van het seizoen zit er op. Een erg dynamisch weekend!

Met een nieuw baan lay-out was het erg zoeken tijdens de trainingen naar de juiste lijnen en rempunten. De training echt maximaal kunnen gebruiken om de motor op de juiste setting te krijgen.
Kwalificatie: Helaas compleet andere weersomstandigheden ten opzichte van de training zaterdag.

In de stromende regen een nette 6e plek kunnen kwalificeren.

Race 1:

Goede start en kon meteen 3 plekken pakken in de eerste sector. Helaas niet kunnen vasthouden en 1 plek weg gegeven. Met een nette P4 over de finish!

Race 2:

Starten vanaf P3. Met een super start en nog steeds op P3 de eerste sector door. De hele wedstrijd mijn plek netjes kunnen vasthouden, totdat ik in de laatste ronde in de off-road sector een achterblijver moest inhalen. Helaas ging dit niet helemaal soepel en kwamen met de sturen in elkaar. Ik kon gelukkig op de motor blijven zitten maar heb hierdoor wel mijn 3e plek weg moeten geven. Als 4e over de finish.

Race 1: P4

Race 2: P4

Overall: P4 “

Offroad team Mannaricum @ Cherimont 2019

Share:

Whatsapp