​​​ ​UPDATES VAN ONZE PETROLHEADS! JULI 2019

Leon in ’t veld @ Benecup supermoto Bilstain (BE):

Ook wel de thuishaven genoemd voor veel Belgische coureurs.

Wat een ongelooflijke mooie maar toch ook wel moeilijke baan. Alles is hier te vinden. Van hoogte verschillen tot kom wallen, tafels, dubbels, je kan het zo gek niet bedenken.

Dik 30 graden vol in de zon! Maar wat een fantastische baan om te rijden en om te kijken voor het publiek. Met verbazing heb ik staan kijken hoe ongelooflijk veel publiek langs de baan stond. Als coureur geeft je dit een geweldig gevoel als er honderden mensen staan de klappen langs de baan tijdens de uitloop ronden.

Kwalificatie:

Tijdens de eerste training had ik meteen een goed gevoel bij de motor.

Ik kon erg makkelijk en soepel over de tafels heen komen en kon gemakkelijk de dubbel in een sprong maken. Dit gaf meteen veel zelfvertrouwen en betekende dat we met de vering van de motor erg goed zaten

Tijdens de kwalificatie helaas veel last gehad van verkeer en moest steeds mijn snelle ronde afbreken door andere rijders. Uiteindelijk een 20e plek kunnen bemachtigen in de nationale A klasse. Ik was met deze plek de 3e snelste Nederlander. Al met al de kwalificatie af kunnen sluiten met een goed gevoel omdat ik wist dat er meer in zat.

Race 1:

Van start op de 20e plek. Helaas met een matige start, maar toch de eerste sector goed door gekomen en meteen 5 plekken kunnen pakken. Het tempo goed kunnen vast houden en ik wist steeds dichter naar de 14e man toe te komen. Na goed observeren van de rijder voor mij wist ik dat ik met het ingaan van het off-road hem kon inhalen door heel laat te remmen en hem te blocken op de kom wal. Op deze manier wist ik nogmaals 2 rijders in te halen.

Uiteindelijk over de finish op P12.

Race 2:

Dit keer met een goede start. Meteen weer 6 plekken kunnen pakken. Helaas na 4 ronden viel de rode vlag doordat een coureur hard ten val was gekomen en moest met de ambulance worden weg gebracht.

Herstart Race 2

Met nog 12 minuten over mochten we herstarten. Helaas wordt er dan gestart vanaf de zelfde plaatsen die in de kwalificatie zijn gereden.

Gelukkig wist ik opnieuw goed weg te komen en kon de eerste sector meteen 8 rijders achter me laten.

Ik kon het tempo goed vast houden en reed zelfs elk rondje harder.

In de laatste ronde een hele mooie strijd gehad om de 11e plek. Door te blijven pushen op de achterkant van de rijders voor mij kon hij de druk niet meer aan en maakte een foutje bij het aan remmen voor de bocht naar het start finish. Hierdoor kon ik hem gemakkelijk binnendoor prikken en zo de 11e plek bemachtigen. Resultaat P11 en tevens een plek tot de superfinale!

Superfinale:

Ik mocht de superfinale starten op de 28e plek.

Opnieuw wist ik goed van start te gaan en kon 1 plek pakken in de eerste sector. Na lang achter 2 rijders te zitten wist ik na 7 ronde eindelijk een gaatje te vinden waar ik beide rijders in één keer voorbij kon steken.

Hierdoor wist ik de 25e plek te bemachtigen en heb de superfinale netjes kunnen uitrijden op deze plek

Resultaat:

Snelste Nederlander (op één rijder met een dag licentie na).

Race 1 : P12

Race 2 : P11

Overall : P10

Superfinale : P25

Superfinale mijn klasse : P7De stockcars van Schutterracingteammet de Oliehandel reclame!Tractorpulling wedstrijd Beachpull- Black Cat

Met bijgewerkte banden aan de start van de Beachpull in Putten. Helaas onstekingsproblemen. Nog snel de pointbox vervangen in het rennerskwartier. Dit bleek echter niet de oorzaak. Er zat niets anders op dan met 3 motoren te rijden ipv 4. Mooie strakke en rechte run van ruim 102 m. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijd als we met 4 motoren kunnen starten!! Wij kunnen niet wachten.


Sven Hol @ Nederlands Kampioenschap v/d Mon, 29 juni.

Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd voor de zomerstop om het Nederlands kampioenschap van de Mon gereden.
Sven had er zin in. Ondanks dat het heet was lag het tempo in de training al hoog op de zware zandbaan.
De eerste manche was de start goed en reed Sven een goede manche welke hij afsloot op de derde positie.
De tweede manche was de start weer goed en ging het rijden zelfs nog beter. Met zicht op de tweede plek kwam Sven weer als derde over de finish. 3 in de eindstand vandaag dus. Top! 😊
Wilco van Dijk 📸

Oliehandel.nl/BLUE SCARY @ Toldijk

Na dat we van de week de pomp schade hebben gerepareerd van de wedstrijd in Toldijk. Stond vandaag de wedstrijd in Diepenveen op het programma met de Oliehandel.nl/Blue-Scary.
De run ging boven verwachting goed en zijn dan ook tevreden met de behaalde resultaat van een mooie 92 meter.

Oliehandel.nl/BLUE SCARY @ Ameland

Na een aantal weken van veel tegen slagen en veel sleutelen zat het dit keer mee!
1e run met de Oliehandel.nl/Blue-Scary een dikke full pull.
In de finale hadden we een afstand van 100,28 meter en dit was genoeg voor een 1e plaats op Ameland! 🥇🏆

Autocross-team Horstermeerpolder

Jasper en Twan van start voor de derde ronde van het SONAK - NK Autocross .


Share:

Whatsapp