​​​ ​UPDATES VAN ONZE PETROLHEADS! AUGUSTUS 2019

Tracorpullingteam Black Cat 6e @ tractorpulling Lochem.

Afgelopen zaterdag was de volgende wedstrijd tractorpulling in Lochem. Het team was benieuwd,hoe de Black Cat hier ging presteren. In de week voor de wedstrijd werd het profiel nog wat aangepast om voldoende grip te hebben. De modified klasse stond als laatste op het programma, zo rond de klok van 22.00 uur in de avond. De start van de Black Cat was al een stuk beter als in voorgaande wedstrijden. De balans kwam er goed in, en op enkele remcorrecties na, werd er een mooie 102 meter uitgeperst. Het team was hier zichtbaar blij mee, omdat het steeds beter gaat met de nieuwe achterbanden. Uiteindelijk werd er een mooie 6e plek veroverd. Hopen dat de stijgende lijn nu zal doorzetten op de laatste 2 wedstrijden van het seizoen op 31 aug. In Alphen en op 21 sept. In Tzum.

Leon In ’t Veld @ Benecup supermoto Circuit de Chimay (BE) 17/18 aug

Circuit de Chimay staat ook wel bekend om zijn stratencircuit. Dit circuit gebruiken wij dan ook een klein stukje van. Elk jaar weet de organisatie er weer geweldige baan van te maken.

Training

Tijdens de training kon ik moeilijk vertrouwen krijgen met de motor. We zijn veel bezig geweest met afstellen. Echter bleek dat wanneer ik mijn rijstijl wat aanpaste het veel makkelijker ging en veel sneller de baan over kwam. Na eenmaal de juiste afstelling te hebben gevonden en de juiste houding op de motor hebben. kon ik de laatste training met een goed gevoel afsluiten.

Kwalificatie:

De kwalificatie ging van start vlak nadat het begon te regenen.

Ik kon vrij snel de juiste lijnen vinden op baan en kon al redelijk snel een goede tijd neer zetten. Helaas kreeg ik na 10 minuten kramp in m’n rechter hand doordat m’n handvat over mijn gashendel begon te draaien, doordat hij helemaal was vol gelopen met water.

Resultaat P13

Race 1

Nogal een bijzonder start. Er gingen geen lampen aan of uit en vervolgens reed ineens het halve start veld weg en de andere helft bleef staan.

Gelukkig kregen we meteen een rode vlag, dus herstart.

Blijkbaar was er een stroomstoring en de startlampen werkte niet meer. Dus moesten we starten op de ouderwetse manier.

Zodra de Belgische vlag werd gezwaaid moesten we starten.

Ik kwam redelijk weg tijdens de start en zat aan de rechter buiten kant van de groep. De eerste bocht is linksom en ik kon daardoor heel gemakkelijk meteen 7 rijders buitenom inhalen. Ik kon goed mijn tempo ophogen en makkelijk naar de rijders toe rijden. Ik wist na 10 ronden al achter de 4e man te zitten.

Helaas raakte de roll-off van mijn bril op en was ik genoodzaakt om m’n bril af te doen. Helaas kon ik door al het opspattende water en modder bijna niks zien en kwam ik ten val doordat ik een gat in de baan over het hoofd zag. Ik wist snel de motor op te rapen en binnen 1 ronden weer achter de 4e man te zitten. Helaas kon ik het echt niet voor elkaar krijgen om de 4e man in te halen doordat ik niks meer kon zien. Al met al toch heel blij met het resultaat.

Resultaat P4

Race 2

Gelukkig werkte de startlampen weer en konden we gewoon via de normale procedure starten.

Opnieuw wist ik mooi aan de buitenkant van de groep te zitten. Maar helaas kwamen er 2 rijders ten val die precies mijn kant op vielen en ik hierdoor moest uitwijken. Meteen veel plaatsen verloren in de eerste bocht.

Na 2 ronden wist ik alweer snel naar de voorste groep toe te rijden. In ronde 3 werd ik door een andere rijder de banden stapel ingeduwd waardoor m’n stuur om klapte en ik ten val kwam. Ik heb zo snel mogelijk de motor weer opgepakt en ben meteen weer in de aanval gegaan. Uit eindelijk heb ik mijzelf van plek 21 terug kunnen rijden naar plek 15.

Ik baal er erg van dat ik door andere veel plaatsen heb moeten afgeven. Volgens de ronde tijden had er zeker opnieuw een 4e plek in gezeten.

Resultaat P15

Superfinale

Starten op de 24e plek.

Een erg verslechte baan vol met gaten, knippen en spiegel glad asfalt.

Met een redelijk goede start wist ik de eerste bocht goed door te komen. En kon mijn positie net niet vasthouden. Ik had veel moeite met het off-road door te komen en ik heb echt alles gegeven. Toch nog 2 rijders kunnen inhalen.

Resultaat P24

RACE 1: P4

RACE 2: P15

OVERAL: P10

SUPERFINALE : P24

——–—————————————

#Oliehandel.nl #Verkeersschoolnobel #scootermitchamsterdam #RVsupermotosuspension #Honda #CRF #CRFmaniacs #ohlins #brembo #Haanwheels #Fabawheels #Michelinmotocycle #procircuit #procircuitexhaust #gazzaracing #DWSdecals #Renthal #Motorserviceonline #Beekmanmotoren

Tommy Carving @ Demo Forest, Libramont België.

Na 2 dagen zwoegen en zweten bij #demoforest Libramont #beneluxkampioenschap heb ik met dit beeld de 1e plek behaald!!! 🏆

#datlooptgesmeerd Oliehandel.nl 👌

Husqvarna Husqvarna Belgium

Oliehandel.nl/Blue Scary klaar voor de wesdtrijd in Laren GLD! En een andere mooie foto van de Blue Scary

Autocross-team Horstermeerpolder geinterviewd in Rosmalen!

WDM_motorsport naar DE DAKAR!

Yes Yes Yes we gaan naar de Dakar Rally 🎉 We zullen nog wat test werk doen voor Januari waaronder Jordan Baja 🙏

Autolife Dakar Sonic Equipment NL Grizzly Outdoor Casebuilder Oliehandel.nl Diks AutoverhuurNederlands Rally & Short Rally Kampioenschap RTL GP Rallytalk Carless Hiperflo Racing Fuels Vital Equipment Holland ROC Regio College

Let’s go Racing!

Met dank Thomas Bakker Fotografie kunnen we weer genieten van een aantal prachtige sfeerplaatjes van afgelopen zondag, wanneer Koen tijdens de alweer 7e racedag van de Hippe-Dingen MaX5 RacingCup goede zaken deed in de strijd om de tweede plaats om het teamkampioenschap door van de dit keer 5 aanwezige teams de meeste punten te pakken! De strijd gaat op 15 september door in Assen, waar Niels er alles aan gaat doen om de tweede plek te verdedigen!

Oliehandel.nl
Tom techniek

Bike Totaal Wolters


WDM Motorsports in La France!

Bonjour 🇫🇷 Wij zijn hier in het prachtige Autun voor de Rallye National d'Autun Sud-Morvan 🎉

Oliehandel.nl Sonic Equipment NL Casebuilder Partytent-Online Diks Autoverhuur Two Dogs Coffee Roasters Nederlands Rally & Short Rally Kampioenschap

Share:

Whatsapp