Tuinmachines

Belangrijk is om machines en gereedschappen na gebruik regelmatig te reinigen, zand, water en stof vervuilen en vormen al snel de basis voor corrosie. Je kan hiervoor de Power Cleaner Bio 2000 gebruiken, niet giftig, fosfaatvrij en biologisch afbreekbaar.

Aan het einde van het seizoen is het aan te raden alles goed schoon te maken en daarna in te vetten, zodat het volgende seizoen machines en gereedschappen vrij zijn van roest.

Hiervoor zijn vele mogelijkheden, maar een aanrader is de metal proof & protect.

Even belangrijk is om de juiste brandstoffen, olie en smeermiddelen te gebruiken.

Er zijn belangrijke verschillen qua smeermiddelen en brandstoffen. Olie voor een ketting op een kettingzaag is heel anders dan olie voor een grasmaaier, of bladblazer. Dit geldt natuurlijk ook voor brandstoffen.

Voor brandstoffen is het belangrijk om in acht te nemen dat machines voor tuin onderhoud vaak seizoensmatig worden gebruikt. Daarnaast is voor de tweetakt motoren een juiste mengverhouding van brandstof en mengolie erg belangrijk.

De beste optie voor tuinmachines zijn de alkylaat brandstoffen, een benzine verkrijgbaar voor 4T en 2T motoren. De voordelen van deze brandstoffen zijn groot:

·Maximaal prestatievermogen en betere acceleratie

·Verbeterd koud start gedrag

·Lager verbruik

·Optimale smering (2T) en zuiverheid van de motor

·Aanzienlijk minder motorslijtage, dus een langere levensduur

Deze alkylaat brandstoffen vervuilen de motor veel minder, hebben een nagenoeg geen uitstoot en zijn 5 jaar lang houdbaar, tel uit je winst!

Bij smeermiddelen moet je er rekening mee houden dat de machines vaak bepaalde type goedkeuringen vragen, zodat de smering werkt conform de techniek van de motor en voorschrift van de fabrikant. Houd je daarom altijd aan deze voorschriften bij zowel een 4T als een 2T motor.

Ook de viscositeit kan per motor erg verschillen. Voor de 2T motoren geld dat het belangrijk is om een juiste mengverhouding met de juiste gespecificeerde mengolie aan te houden. Het gebeurd nog maar al te vaak, dat dure machines vastlopen door een verkeerde mengsmering.

En als laatste is het van belang om na het seizoen, je tuinmachines en gereedschappen “winterklaar” te maken. Reinigen, olie verversen en beschermen tegen corrosie zijn hierbij cruciaal.

Heb jij een accu nodig voor jouw tuin- of parkmachine? Onze vrienden van Recyccu verkopen deze onderhoudsvrije accu voor lichte machines. Bovendien is deze startaccu speciaal voor tuin- en parkmachines in de aanbieding!

#Datlooptgesmeerd

Share:

Whatsapp