Steenmarter verjagen: bescherm je auto en olieproducten

Steenmarters zijn prachtige wilde dieren, maar voor veel autobezitters kunnen ze een echte plaag zijn. Deze kleine roofdieren zijn dol op de warmte en beschutting van onze voertuigen en kunnen grote schade aanrichten, met name aan kabels, slangen en andere onderdelen van de auto. Voor een oliehandelaar kan dit ook problemen opleveren als steenmarters hun weg vinden naar opslagplaatsen of andere gebieden waar olieproducten worden bewaard. In deze blog duiken we in het onderwerp "steenmarter verjagen" en bieden we enkele handige tips.

Wat is een steenmarter?

Een steenmarter, ook bekend als huismarter, is een klein roofdier dat behoort tot de marterfamilie. Ze hebben een lange, slanke lichaam, scherpe klauwen en een kenmerkende witte vlek op hun borst. Hoewel ze over het algemeen 's nachts actief zijn, kunnen ze, wanneer ze zich eenmaal vestigen in een gebied zoals een auto of schuur, behoorlijk wat schade aanrichten.

Waarom zijn steenmarters aangetrokken tot auto's en olieopslagplaatsen?

Steenmarters zoeken naar warme, beschutte plekken om zich te verbergen of te rusten. Auto's bieden precies dat, vooral in koudere maanden. Onder de motorkap vinden ze een aangename warmte en bescherming tegen roofdieren. Het knagen aan kabels en slangen van auto's wordt verondersteld te komen door de aantrekking tot de visolie die wordt gebruikt in sommige rubbercompounds. Daarnaast kunnen de omgevingen waar olieproducten worden opgeslagen, de perfecte schuilplaatsen bieden, wat een specifiek probleem kan zijn voor oliehandelaren.

Hoe kun je Steenmarters Verjagen?

1. Geurblokjes of spray Steenmarters hebben een zeer gevoelig reukvermogen. Door gebruik te maken van geuren die ze afstoten, zoals mottenballen of speciale anti-marter sprays, kan men deze dieren op een afstand houden. Plaats deze in de buurt van je auto of olieopslagplaats.

2. Ultrasone marterverjagers Er zijn apparaten beschikbaar die ultrasone geluiden uitzenden die onaangenaam zijn voor steenmarters, maar niet hoorbaar voor mensen. Door deze in de buurt van je voertuig of olieopslagplaats te plaatsen, kunnen ze helpen de dieren af te schrikken.

3. Beveilig de omgeving Zorg ervoor dat je garage, schuur of andere opslagplaatsen waar olieproducten worden bewaard, goed afgesloten zijn. Hierdoor voorkom je dat steenmarters überhaupt binnen kunnen komen.

4. Inspecteer regelmatig Controleer regelmatig de ruimtes waar je auto en olieproducten worden bewaard op tekenen van steenmarters. Dit helpt je om snel actie te ondernemen als je merkt dat ze in de buurt zijn.

Voor autobezitters en oliehandelaren is het essentieel om bewust te zijn van het risico dat steenmarters vormen. Door proactief te zijn en de bovenstaande tips toe te passen, kan je schade voorkomen en deze nieuwsgierige dieren op een afstand houden. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat steenmarters beschermde dieren zijn, dus zorg ervoor dat je ze op een humane manier verjaagt zonder ze schade toe te brengen.

Share:

Whatsapp