De start van het oldtimerseizoen

Start Oldtimerseizoen

We mogen weer, of beter gezegd we kunnen weer, het voorjaar komt eraan! Altijd een fantastisch moment om jouw klassieker uit de stalling halen en prepareren voor weer een heerlijk seizoen.

Natuurlijk wil jij een onbezorgd seizoen, zonder onaangename verrassingen. Daarom is het beter om je auto te controleren op een aantal essentiële punten. Naast deze belangrijke checkpunten, is het natuurlijk ook gewoon leuk om weer bezig te zijn met jouw bolide. En daar hoort cosmetische verzorging uiteraard ook bij. We hebben daarom een aantal goede tips voor je op rij gezet!

Vergeten om voor de stalling een oliewissel te doen, of wellicht bewust gewacht tot het nieuwe seizoen?
Ververs dan je olie, oliefilter en brandstoffilter. Zo voorkom je onnodige slijtage en verzorg de motor zoals het hoort. Als je dan toch bezig bent met een vloeistofcontrole, check dan ook de ruitenwisservloeistof. Kies een vloeistof welke geschikt is voor het verwijderen van stof & vliegen en welke mild is voor je carrosserie, ruitenwissers en overige rubberdelen van je oldtimer. Kies een speciaal geschikte koelvloeistof.

Voor alle vloeistoffen geldt dat je hiervoor de voorgeschreven specificaties dient aan te aanhouden bij het kiezen van de producten. Op Oliehandel.BE vind je ook voor klassieke auto’s heel veel speciale producten (classics oil & coolant) welke aan de eisen van destijds voldoen en veilig in gebruik zijn voor jouw oldtimer.

Controleer je banden op de juiste spanning, controleer ook op haarscheurtjes, uitdrogen en ouderdom. Een lekke band is altijd een onaangename verrassing en kan ook nog eens zorgen voor gevaarlijke situaties. Zorg dat jij een bandenreparatiesetje in de auto hebt, mocht je onverhoopt toch lek rijden, dan kan je snel en vertrouwd weer de weg op.

Check zeker ook even je verlichting, deze is bij een oldtimer natuurlijk een stuk minder dan bij een auto van nu. Erg fijn en wel zo veilig, wanneer je zeker weet dat de voor handen zijnde verlichting werkt naar behoren.

Als liefhebber van jouw klassieker, wil je natuurlijk ook dat deze er weer netjes bij staat. Een goede was/poetsbeurt hoort er uiteraard ook bij wanneer je deze van stal haalt. Heerlijk toch wanneer hij straks weer heerlijk glimt en ruikt naar hoe een oldtimer ruikt?

Team Oliehandel.BE wenst je alvast een heel mooi oldtimerseizoen.

Share:

Whatsapp