Welke ruitenvloeistof kies jij?

Ruitenvloeistof kwaliteit & prijs

In de media;

Heb je onlangs nieuwe ruitenvloeistof gekocht? Let dan even goed op van welk merk deze is. Het zou namelijk zomaar om 'giftige' ruitenvloeistof kunnen gaan waarvoor leverancier Newco Europe en de NVWA nu waarschuwt.

Er is een aantal goedkopere merken ruitenvloeistof in omloop met een te hoog methanol gehalte. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor het gebruik van deze ruitensproeiervloeistof.  De dampen zouden giftig zijn en “kunnen een ernstig gezondheidsrisico vormen”.

Dampen van de ruitenvloeistof komen vaak ook in het interieur van de auto omdat de lucht-aanvoer van de kachelaanjager meestal vlak bij de sproeiers van de ruitenwisservloeistof is geplaatst.

Goedkopere producten bevatten vaak methanol i.p.v. ethanol. Methanol verdampt veel sneller dan ethanol en kan potentieel dus sneller in het interieur binnendringen. Voor jouw gezondheid niet geheel onbelangrijk. Maar er zijn meer factoren van belang bij het kiezen van de juiste ruitenvloeistof voor je auto.

Wist je dat ruitensproeiervloeistof ook effect kan hebben op de sealant of coating op je ruiten en op de bescherming van de lak?. Bijna altijd is het zo dat effect en rendement uit betere producten een stuk beter is dan bij die van de low budget ruitenvloeistoffen.

De auto wordt vies tijdens het rijden. Onder andere bij regenachtig weer heb je te maken met opspattend water van jouw voorganger of tegemoetkomend verkeer. Dan is het prettig om jouw voorruit binnen no-time weer schoon te hebben. Ruitensproeiervloeistof is gemaakt om vuil snel los te maken, dient wateroplosbaar te zijn, geen strepen achter te laten, geen vieze geuren af te geven, veilig te zijn voor je gezondheid en tijdens de winterperiode vorstbestendig te zijn.

Een product wat aan al deze eisen voldoet kost nu eenmaal meer dan een lowbudget, die niet vergeleken kan worden,  omdat deze niet alle eigenschappen bezit zoals hiervoor aangegeven.

Een betaalbaar kwaliteit ruitenvloeistof is bijvoorbeeld de kant & klare Eurol Screenwash -22 Lemon.

Dit is een uitstekende reiniger van vieze autoruiten en voorkomt het bevriezen van het ruitensproeiersysteem. Eurol Screenwash -22 Lemon heeft een frisse limoengeur en laat geen strepen op de ruiten na. Dit product is het niet corrosief, niet schadelijk of irriterend en heeft het een vlampunt boven de 23°C, zodat het veilig kan worden gebruikt. Deze ruitenvloeistof zorgt ervoor dat de ruitenwisser soepel en zonder horten of stoten het glas droog trekt. Rubbers, lakken en polycarbonaat worden door deze ruitensproeivloeistof niet aangetast. Eurol Screenwash -22 Lemon is gebaseerd op ethanol en kan onverdund gebruikt worden. Dit product is ook puur verkrijgbaar, je kan dan zelf mengen met water, neem hiervoor de Eurol Screenwash Concentrate.

Bij Oliehandel.BE vind je ook een uitgebreid assortiment van ruitenvloeistoffen. Heb je vragen?

Neem gerust contact op met Oliehandel.BE. Hier loopt alles gesmeerd en zij helpen u graag met “een beter zicht” op de zaak.

Share:

Whatsapp