Het roetfilter

Roetfilter vervuiling en problemen bij Apk-deeltjeskeuring? Wij hebben de oplossing!

Alle moderne auto’s met een dieselmotor hebben een roetfilter. Dit filter vangt onvolledig verbrande brandstof (roet) uit de motor op, die anders in het milieu terecht zou zijn gekomen. Na verloop van tijd raakt het filter vol. De elektronica van de auto zorgt ervoor dat dit roet tijdens rijden op de snelweg of onder zware belasting van de motor verbrand wordt. Dit heet regenereren.

Veel auto’s rijden voornamelijk korte ritjes waardoor de motoren nauwelijks worden belast. Hierdoor komt het niet tot een regeneratie en blijft roet zich ophopen in het filter. Na verloop van tijd raakt het filter verstopt, gaat het oranje waarschuwingslampje met het roetfiltersymbool op het dashboard branden en moet de auto naar de garage.

Dit specifieke probleem lost een goede Diesel Particulate Filter Cleaner op. Het roetfilter hoeft niet gedemonteerd te worden. Dit bespaart tijd en dus geld. Voeg de inhoud van een flacon toe aan een volle tank brandstof en laat de auto weer rijden. De reiniger zorgt ervoor dat het roet in het roetfilter al op lagere snelheid, bij een lage motorbelasting en ook tijdens korte ritjes verbrand.

Bovendien vermindert een Diesel Particulate Filter Reiniger de HC- en CO-uitstoot én roetuitstoot tot maar liefst 20 procent. Eén blik reiniger kan tijdens de APK al het verschil zijn tussen afkeur of goedkeur. Tevens zorgt het Diesel Particulate Filter Cleaner dat er minder roetdeeltjes in het filter terechtkomen, waardoor je minder vaak naar de werkplaats hoeft. Het Diesel Particulate Filter Cleaner conditioneert daarnaast geruime tijd de motor en het roetfilter met betere prestaties en een lager brandstofverbruik als gevolg.

Conventionele reinigingsmiddelen bevatten ijzer om het regeneratieproces op gang te brengen. JLM Diesel Particulate Filter Cleaner bestaat uit een hoge concentratie gepatenteerde platina-cerium samenstelling. De combinatie van platina en cerium zorgt in de eerste plaats voor een aanzienlijk betere regeneratie en reiniging van het roetfilter dan conventionele reinigingsmiddelen. Hoe hoger de concentratie platina, hoe beter de regeneratie.

Doordat in JLM reinigingsmiddelen minder ijzer zit dan in reinigingsmiddelen van andere fabrikanten is er ook minder opbouw van as in het roetfilter. Hierdoor wordt de levensduur van het filter verlengd. Om dezelfde resultaten en voordelen als JLM te bereiken, voegen andere fabrikanten meer ijzer aan het additief toe. Het gevolg is een toename van de hoeveelheid as in het filter, waardoor het filter vaker gereinigd moet worden en minder lang meegaat.

Fabrikanten van conventionele reinigingsmiddelen verlagen om deze reden de hoeveelheid ijzer in het additief. Met als gevolg dat de regeneratieprestaties dramatisch slechter worden. Gebruik om deze reden Diesel Particulate Filter Cleaner van JLM. Diesel Particulate Filter Cleaner van JLM brengt het uitlaatsysteem en daarmee het brandstofverbruik, vermogen en de uitstoot van uitlaatgassen weer in de originele fabrieksstaat. JLM Diesel Particulate Filter Cleaner is bewezen geschikt voor personenwagens, bedrijfswagens en heavy duty diesel retrofitsystemen.

Nadat het filter met Diesel Particulate Filter Cleaner is gereinigd, kan het filter preventief onderhouden worden met Diesel DPF ReGen Plus 250ml. Zeker van belang wanneer jij veel kortere afstanden rijdt.

DEELTJESKEURING

Is er een afkeur tijdens de APK op de huidige deeltjeskeuring? Gebruik dan de JLM Diesel Emission reduction Treatment. Beter nog om dit voorafgaande de Apk-Keuring te doen!

JLM Diesel Emission Reduction Treatment helpt bij het verlagen van de emissie uitstoot die wordt gemeten bij een Apk-keuring. Deze Diesel katalysator reiniger bevat een unieke mix van additieven, waaronder een cetane booster en krachtige reinigingsadditieven die zorgen voor een grondige reiniging van het gehele brandstof- en uitlaatsysteem op dieselmotoren. De formule bevat ook een DPF-regeneratie-additief dat specifiek is ontworpen om de temperatuur waarbij koolstofafzettingen worden afgebrand in het roetfilter te verminderen. Dit is een groot voordeel voor dieselauto's en lichte bedrijfsvoertuigen met een stadscyclus/lage kilometerstand. Het helpt de prestaties te verbeteren en de onderhoudskosten aanzienlijk te verlagen.

MOT-storing: een van de meest voorkomende oorzaken van MOT-uitval is te wijten aan slechte emissies. Een enkele behandeling van JLM Diesel Emission Reduction Treatment zal in de meeste gevallen snel de oorspronkelijke oorzaak van het probleem genezen, de emissies tot een aanvaardbaar niveau terugdringen en dure reparatiekosten vermijden.

Vragen over een vervuild roetfilter, of problemen met de APK Deeltjeskeuring? Neem dan contact op met de dieselspecialisten van het team Oliehandel!

Share:

Whatsapp