Putoline additieven!

Door onder andere de komst van E10 benzine is het gebruik van additieven de laatste jaren flink toegenomen.

Additieven zorgen voor bescherming, reiniging en optimalisatie van olie-, brandstof- en koelsystemen. Wanneer je additieven gebruikt kan dit zorgen voor een lager brandstofverbruik en een tragere slijtage. Mooie voordelen uiteraard. Maar welke additieven zijn er eigenlijk precies en waarvoor dienen ze?

In deze blog lees je hoe de additieven van Putoline werken!

 

FUEL STABILIZER

Fuel Stabilizer is een ver ontwikkeld beschermingsproduct speciaal ontwikkeld voor de brandstoftank en het totale (brandstof)injectiesysteem. Fuel Stabilizer conserveert en beschermt effectief tegen corrosie en afzettingen die door oxidatieproducten zoals een E10 brandstof veroorzaakt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de winterstalling van motor, klassieke auto, camper en boot. Benzine wordt door toevoeging van deze stabilzer langer houdbaar. Bij het juiste gebruik heeft u dus na langere stilstand geen last van “vervuiling” in het brandstofsysteem. Deze stabilizer ondersteunt een snelle start van de motor na een lange periode van stilstand. Fuel Stabilizer houdt het brandstofsysteem schoon en beschermt de inwendige motordelen tegen roest. Dit product is katalysator-geschikt.

Toepassing

Voeg de volledige inhoud van de flacon toe aan maximaal 20 liter benzine voordat de motor langdurig gestald wordt. Schud de motor heen en weer zodat brandstof en Fuel Stabilizer goed mengen en laat de motor enkele minuten stationair lopen.

Hoe te gebruiken: Zie promo

 

FUEL INJECT & VALVE CLEANER

Fuel Inject & Valve Cleaner is een professioneel zeer effectief werkend benzineadditief voor het reinigen van het volledige benzine injectiesysteem. Houdt injectoren, kleppen en verbrandingsruimte schoon waardoor de motor zijn optimale prestaties behoudt. Katalysator-geschikt.

Toepassing

Voeg de volledige inhoud van de flacon toe aan de brandstoftank, bij voorkeur vóór het tanken. De inhoud van 1 volledige flacon is geschikt voor de behandeling van maximaa 20 liter benzine.

Hoe te gebruiken: Zie promo

 

OCTANE BOOSTER

De Putoline octane booster is een speciaal prestatieverhogend benzineadditief voor racemotoren. Het verhoogt het RON en MON octaangetal van alle gangbare commercieel verkrijgbare benzine (Race en E10). Octane booster verhoogt de motorprestaties en reduceert de kans op motorschade door het zogenoemde pingelen van de motor. Octane Booster zorgt voor een beschermlaag op klepzittingen voor een langere levensduur en minder klepinslag. Geschikt voor 2-takt en 4-takt benzinemotoren. Veilig te gebruiken in combinatie met katalysatoren en getunede motoren.

Toepassing

De maximale dosering voor het beste resultaat (verhoging van het octaangetal tussen de 3 en maximaal 5 punten) is één volledige flacon Octane Booster op 20 liter benzine.

Hoe te gebruiken: Zie Promo

 

E10 Fuel Fighter

E10 Fuel Fighter is een krachtig brandstofadditief. Specifiek ontwikkeld ter bescherming van het brandstofsysteem tegen de schadelijke effecten van E10 brandstoffen, die voor 10% uit bio-ethanol bestaan. E10 Fuel Fighter compenseert de nadelige gevolgen en voorkomt motorschade. Het product heeft de volgende eigenschappen:

  • Beschermt het brandstofsysteem tegen corrosie
  • Verbetert de smeereigenschappen
  • Vermindert inwendige wrijving in de motor
  • Vermindert brandstofverbruik
  • Reinigt injectoren en kleppen: zorgt voor optimale verbranding.

Gebruiksaanwijzing:

  • Voeg 0,1% toe aan de benzine (25 ml voor 25 liter brandstof)
  • De speciale doseerhulp op de fles helpt om de juiste hoeveelheid te krijgen

Hoe te gebruiken: Zie Promo

Share:

Whatsapp