Pekel op de weg!

ROEST DOOR PEKEL

Roestvorming ontstaat wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van water (dus ook bij vocht en condens). Het is een mengeling van ijzeroxide en hydroxylgroepen. Roesten is een vorm van corrosie van ijzerhoudende materialen zoals staal. Wanneer ijzer reageert met zuurstof in de aanwezigheid van zoutwater versneld dit het corrosie proces door de aanwezigheid van het zout. Roesten kan ook versneld worden door zuren.

Behandeld ijzer zal niet zo maar gaan roesten. Wanneer de beschermlaag dunner wordt en/of er gebruikerssporen  ontstaan, zie je vaak alsnog roestvorming optreden. Er zijn verschillende manieren om corrosie te voorkomen en/of te remmen.

Voor de oudere auto’s waarbij nog roest “van binnenuit” ontstaat, is een ML Injectie spray een uitstekend middel het heeft een goede waterafstotende en penetrerende werking. Dit geeft een uitstekende bescherming tegen corrosie waardoor het product ideaal is voor de binnenzijde van autodeuren, holle ruimtes en chassisbalken.

Voor oppervlakten van lak, chroom, bewegende delen en bijvoorbeeld sierlijsten is een PL-S Lube  een uitstekende duurzame transparante bescherming tegen roest. Het heeft daarnaast voor de bewegende delen ook nog eens een perfecte smeerfunctie. Het bijzondere van de PL-S Lube is dat deze zelfs langdurig beschermd bij zoutwater en ook bij pekel (in de winter). Een groot voordeel van dit product is dat het duurzaam en biologisch afbreekbaar is en het is zeer breed inzetbaar is door de unieke Syngis technology. PL-S Lube spray is ontwikkeld voor "droge" , schone en duurzame smering waar uitstekende penetratie, kruipgedrag en anticorrosie eigenschappen nodig zijn in agressieve milieus zoals bij zeewater. Dankzij de “droge” smeereigenschappen plakt vuil en zand niet aan dit product. Mede door de uitstekende penetratie eigenschappen “kruipt” dit product juist in/tussen de delen, waar andere producten niet doordringen. Het beschermt metaal uitstekend bij zout/pekel ter voorkoming van roestvorming. En is dus ook uitstekend inzetbaar voor het smeren en beschermen tegen roestvorming bij kettingen en kabels.

Wil jij advies over onze smeermiddelen ter voorkoming van roest? Bel ons!

Share:

Whatsapp