Onderhoudstips voor uw motorfiets, DEEL 2

Filter Olie
Eurol Filterolie wordt samengesteld uit hoogwaardige basisolien en zorgvuldig gekozen solvents en additiven. Dit maakt deze filter-olie geschikt voor alle merken schuimfilters, zonder dat de luchttoevoer belemmerd wordt.
Eurol Filterolie wordt met succes toegepast in schuimfilters van cross- en toermotoren, off-the-road, karts en crossauto's. Het produkt behoudt zeer lang zijn hoogwaardige kwaliteiten.
Eurol Filterolie voorkomt uitzakken van de olie in het filter. Het biedt bovendien een absolute weerstand tegen water, stof, zand en vuil maar laat de lucht ongehinderd naar de carburateur door. Door de blauwe kleur is het goed te beoordelen of de filterolie goed verdeeld is over het filter. Na het aanbrengen is het raadzaam het doordrenkte filter aan de buitenlucht te laten drogen.
Eurol Filterolie is waterbestendig, hetgeen inhoudt dat het niet wordt weggewassen door regen of sproeiwater tijdens wassen. Eurol Filterolie is uit het filter te verwijderen met Eurol Filterreiniger.

Filter reiniger
Eurol Filterreiniger is een hoogwaardig op solvent gebaseerd reinigingsmiddel, speciaal ontwikkeld voor het grondig reinigen van schuimfilters.
Eurol Filterreiniger lost stof, vet, (filter)olie en vuil op en reageert niet agressief op kunststof-, rubber- en andere gangbare schuimfilters.
Na behandeling het gereinigde filter met Water afspoelen en laten drogen. Hierna kan het schuimfilter behandeld worden met Eurol Filterolie.
Uiteraard leveren wij Eurol Filterolie & Eurol Filterreiniger


Bougies
Na verloop van tijd beginnen bougies tekenen van slijtage te vertonen en zal de afstand tussen de elektroden afwijken. U moet de elektrodenafstand meten met een voelermaat en de afstand instellen door uitsluitend de zij-elektrode te verbuigen. Als gevolg van het verbrandingsproces vormt zich ook een afzetting op de vonkuiteinden. Wanneer de bougies vuil of ernstig gecorrodeerd zijn, moet u ze vernieuwen.
Afstellen van de aandrijfketting
De aandrijfketting moet een bepaalde speling hebben - gewoonlijk ongeveer 30 mm, maar kijk dat na in uw instructieboekje. De ketting zal door het gebruik uitrekken en u moet de extra speling corrigeren met de kettingspanners aan de uiteinden van de swingarm.
1. Meet de totale hoeveelheid speling in de aandrijfketting op een punt halverwege tussen de kettingwielen in het onderste deel van de ketting.
2. Wanneer u de kettingspanning moet afstellen, draait u de moer van de achteras los.
3. Gebruik de spanners aan de uiteinden van de swingarm om de kettingspanning af te stellen. Stel ze allebei met dezelfde hoeveelheid af.
4. Controleer of de wieluitlijntekens aan beide kanten gelijk zijn en draai vervolgens de moer van de achteras vast.
Olien van kabels, hendels en scharnierpunten
Omdat kabels, steun- en hendelscharnierpunten blootgesteld zijn aan de elementen, moeten ze regelmatig worden ingesmeerd om een soepele bediening te garanderen. Breng een aantal druppels lichte olie aan of spuit een smeermiddel op de blootliggende uiteinden van de kabels, de scharnierpunten van de stuurstanghendels, de scharnierpunten van rempedaal en schakelhendel en de steunscharnierpunten.
Koppeling afstellen
De juiste afstelling van de koppeling is belangrijk voor het soepel schakelen en om het slippen of aanlopen van de koppeling te voorkomen. De meeste koppelingen worden via een kabel bediend en zijn voorzien van een verstelling met schroefdraad en een borgmoer aan elke uiteinde om de speling af te stellen.
Stationair motortoerental (starttoerental)
Controleer of de motor stationair op het juiste toerental draait wanneer hij volledig opgewarmd is. Gewoonlijk bevindt er zich aan de zijkant van de carburateurs een afstelknop voor het stationair toerental.
Remblokken
Het frictiemateriaal van uw remblokken slijt uiteindelijk af tot een gering niveau, waarna de blokken moeten worden vervangen. U kunt het materiaal van de remblokken bekijken via de opening van de remklauw. De meeste blokken zijn voorzien van indicatorgroeven, uitsparingen of een streep die de slijtagegrens aangeven. Wanneer u het remblokkenmateriaal niet goed kunt zien, moet u de remblokken voor inspectie uit de remklauwen verwijderen.
Op onze website www.oliehandel.nl vind u ook voor uw motor de juiste producten zoals motorolie, filtecleaner, filterolie, voorvorkolie etc etc.

Share:

Whatsapp