Oliespecificaties, hoe werkt dat?

OLIE SPECIFICATIES, WEET JIJ HOE DIT WERKT?

De specificaties voor motorolie en overige vloeistoffen voor jouw auto, motor, camper of boot zeggen voor veel gebruikers weinig tot niets. Wij begrijpen dat het voor jou best lastig is om uit te vinden welke product nu wel of juist niet geschikt is.
Steeds meer consumenten en bedrijven realiseren zich dat een verkeerde beslissing voor de steeds geavanceerde technieken, ernstige en veelal dure gevolgen kunnen hebben door bijvoorbeeld motorschade.

 

Het is allereerst lastig om in het instructieboekje de juiste pagina te vinden waar men informatie verstrekt voor olie en smeermiddelen, andere vloeistoffen zoals koelvloeistoffen, adblue® of een DPF refill fluid.

Wanneer je deze hebt gevonden, geeft men aan hoe je kunt bijvullen of verversen. Echter staan de specificaties hierbij niet vermeld.

Wanneer je (vaak onder de technische gegevens) uiteindelijk aanvullende informatie vindt over de specificaties, is het zeer aannemelijk dat je met die technische informatie nog niet de juiste olie kan vinden.

Vele fabrikanten bevelen in hun handleiding één merk olie aan, je zal begrijpen dat dit een marketing verhaal is, maar niets zegt over de toepassing, kwaliteit en specificaties. Ieder bekend merk levert producten welke voldoen aan de door de fabrikant gevraagde kwaliteit en specificaties.

In de werkplaatshandboeken, welke alleen beschikbaar zijn in de garage en/ of werkplaatsen maar niet voor de eigenaar, geeft men globaal aan: “Een motorolie is gedefinieerd door een SAE Grade, een goedkeuring volgens een ACEA norm plus één of meerdere goedkeuringen volgens specificaties van de fabrikant”.

Het serviceschema bestaat uit een lijst met landen, gerangschikt door klimaatomstandigheden: gematigd, koud of moeilijk. Voor Europese brandstoftypes is een lijst beschikbaar met een link tussen het motortype en de viscositeit van de olie.

Bij Oliehandel.BE vinden wij het dan ook niet verrassend dat een eindgebruiker verward raakt. Dit terwijl het ook voor een professional lastig te ontcijferen is om op basis van de beschikbare informatie een juiste keuze te maken voor het beste smeermiddel. Gebruik maken van beschikbare online Databases maakt de keuze makkelijker. De opbouw van deze Database vindt plaats door technische kennis en “knowhow” van daarvoor gespecialiseerde bedrijven. Deze bedrijven hebben precies uitgezocht aan welke goedkeuringen en specificaties een olie moet voldoen voor het betreffende voertuig.

Oliehandel.NL biedt de mogelijkheid om te zoeken op kenteken. Dit op basis van alle beschikbare data van het voertuig en de beschikbare specificaties van het olietype. Zo verschijnt er een aanbeveling op het scherm.

Naast de mogelijkheid om op kenteken te zoeken, kan dit op de site van Oliehandel.BE ook op categorie.

 

Wanneer je jouw voertuig niet op kenteken of categorie kunt vinden, staat het team van Oliehandel.BE voor je klaar om jou persoonlijk te adviseren. Dit kan per email of telefoon.

Share:

Whatsapp