Oliehandel over: ACCU’S OPLADEN!

Batterij of acculader

Deze lader werd vaak en soms ook nu nog gebruikt om een accu op te laden. Het nadeel bij deze acculaders (of anders gezegd; batterijladers) is dat deze laden zonder dat zij controleren of de accu vol zit. Dat is niet zo best voor de accu en zal de levensduur absoluut niet ten goede komen. Daarom worden ze steeds minder gebruikt en raden we aan om te kiezen voor een druppellader of onderhoudslader. Deze stoppen uit zichzelf met laden, wanneer de accu volledig is geladen. Veel van dit soort laders zijn onderhoudsladers, ook wel intelligente laders genoemd. Simpel, omdat zij zelf reageren wanneer de accu opgeladen is. Het laadproces wordt dan automatisch gestopt!

De Druppellader

Om jouw accu in goede conditie te houden, adviseren we je een druppellader te gebruiken. Deze lader laadt de accu op met een lagere accucapaciteit, waardoor het langer duurt voordat de accu vol is.

De Onderhoudslader

De onderhoudslader is een combinatie van een accu-druppelader. Dit type lader is een uitstekende keuze voor een zo lang mogelijke levensduur van jouw accu. Deze lader heeft een optimaal laadprofiel en het laden is bij de betere types automatisch geregeld. Hij houdt de accu in de juiste staat van onderhoud en bepaald zelf hoeveel laadstroom er nodig is. Deze laders zijn perfect wanneer jouw accu een langere tijd niet “in actie” hoeft te komen. Denk daarbij aan accu’s in een caravans, campers of boot.

Hoe werkt een Druppel- of onderhoudslader?

Deze laders halen hun energie uit het stopcontact. Je sluit hem eenvoudig aan op de accu. De oplader zet de elektriciteit om in stroom die in de accu kan worden opgeslagen.

Smeulende batterijen als gevolg van oververhitting behoren tot het verleden, omdat de accu de lage gecontroleerde energiestroom aankan. Deze laders zijn gemakkelijk te bedienen en bieden voordelen die andere acculaders niet hebben. Als je een accu hebt die bijvoorbeeld maar één keer per week wordt gebruikt, is een dergelijke lader aan te bevelen.

Aansluiten van een Druppel- of onderhoudslader?

De laders werken dusdanig dat het de accu tot een optimaal niveau oplaadt, zonder deze te overladen. Het ontlaadt vaak zelfs expres om overladen te voorkomen. Het gebruik van een druppelacculader is heel eenvoudig. Er zijn meestal twee klemmen (rood/plus & zwart/min) en een stroomkabel voor 230V stopcontact. Je moet er zeker van zijn dat de stroomsterkte en het voltage correct zijn ingesteld. Inspecteer ook de knoppen en schakelaars en pas deze aan voordat je het apparaat op de accu aansluit. Per lader zal dit duidelijk in de gebruiksaanwijzing worden vermeld.

Druppelladers van Oliehandel.nl:

Momenteel (14 sept 2020) in de aanbieding van €54,95 VOOR €45,95!

Bestellen kan HIER!

Share:

Whatsapp