Oliehandel.nl, uw SHELL SPECIALIST! SCHERP GEPRIJSD EN SNEL GELEVERD

WELL, TELL ABOUT SHELL!

In meerdan 100 landen verkoopt het merk haar kwaliteitsproducten, vaak aanbevolen door fabrikanten. Zo ook in de Benelux, waar wij leveren. Da’s leuk, toch?!

Geschiedenis

Die moet je niet willen veranderen, vandaar een stukje WIKIPEDIA:

"N.V. Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij (Koninklijke Olie) werd opgericht op 16 juni 1890[8] door August Kessler, Henri Deterding en Jhr Hugo Loudon. Met de steun van de Nederlandse overheid werd er in Nederlands-Indië geboord naar olie. Op Sumatra werd olie gevonden en vooral na de vondst van een grote oliebron bij Perlak in 1899 groeide de onderneming. In het jaar 1900 werd Henri Deterding bestuursvoorzitter en hij zou de koers van de onderneming de volgende 36 jaar bepalen.

Midden 19e eeuw werd in Londen door de gebroeders Marcus en Samuel Samuel een zeeschelpenhandel opgezet. Aan het eind van de negentiende eeuw breidde het bedrijf zijn zaken uit naar de oliehandel. Het bloeiende handelshuis zocht toen ook naar een nieuwe naam voor het bedrijf. Omdat het nog voornamelijk lampolie en schelpen vervoerde werd het Shell Transport and Trading Company Ltd genoemd. Het lag voor de hand om een schelp als beeldmerk te nemen. In 1900 was dat een mosselschelp, maar vier jaar later zou dat veranderen in de schelp die we nu kennen: een sint-jakobsschelp met een geschulpte rand.[9] De schelp van Shell wordt afgebeeld met de sluiting onder, de sint-jakobsschelp met de sluiting boven.

In 1907 gingen Koninklijke Olie en Shell Co. een zeer nauwe samenwerking aan, zonder echter volledig te fuseren. Koninklijke Olie kreeg een belang van 60% in de Koninklijke/Shell Groep. Het Britse Shell kreeg een belang van 40%. De aandelen van de beide moedermaatschappijen werden nog altijd gescheiden verhandeld en het bedrijf had een bedrijfsstructuur met twee hoofdkantoren: één in Den Haag en één in Londen, maar het kantoor in Den Haag werd gezien als belangrijker. Unilever en RELX kennen een vergelijkbare structuur.

Royal Dutch Shell (RDS) was een van de Seven Sisters, de oliemaatschappijen die in het midden van de 20e eeuw, voor de oprichting van OPEC, de wereldoliemarkt beheersten."

Oké, we maken een onderverdeling. Dat leest wat lekkerder weg. Shell heeft namelijk een productlijn voor landbouw, auto’s, vrachtwagens, luchtvaart, bouw, scheepvaart, staalindustrie, mijnbouwen de energie industrie. Hartstikke gaaf, maar als we dat gaan uitdiepen kunnen we beter een boek uitgeven. We spitsen ons dus toe op een aantal onderdelen. Komt ‘ie:

AUTO

Shell Helix Ultra De meest geavanceerde olie ooit van Shell. Met behulp van de Shell SurePlus-technologie is het bedrijf in staat superieure smeermiddelen te ontwikkelen voor de meest complexe en geavanceerde motoren. Shell Helix Ultra beschermt tegen slijtage, corrosie, verlaagt eventuele onderhoudskosten en verlengt de levensduur. Eigenschappen: Hogeviscositeit, lagewrijving, lageverdamping.

MOTORFIETS

Shell Advance Shell Advance RCE-technologie biedt uitzonderlijke olieprestaties. Dit dankzij de samenstelling van additieven en basisoliën van de allerhoogste kwaliteit om motor bescherming te bieden en te verbeteren. Shell Advance biedt bescherming op vijf essentiële gebieden: starten, weerstandtegenoxidatie, beheersing van afzettingen op zuigers, beheersing van klonter vorming en bescherming van kleppen mechanisme en tandwielen.

VRACHTWAGENS EN ZWARE JONGENS

Shell Rimula R6 LMEShell Rimula R6 LME zorgt voor lage emissies, besparing op onderhoud en een brandstof besparing van tot wel 2%. Niet mis, bij die grote jongens met veel PK’s, dus.

OVERIGE SHELL PRODUCTS

Naast deze producten beschikt Oliehandel.nl over nog meer Shell assortiment. Wat te denken van Shell Omala tandwielolien, Shell Gadus smeervetten, Shell Spriax as- en transmissieoliën, Shell Tellus hydraulische vloeistoffen en Shell Tonaleibaanoliën. Allemaal om jouw PK’s excellent te laten fungeren.

Benieuwd naar het assortiment? Vragen? Geef onze adviseur een ping via onze site en laat je adviseren over dit fantastische Shell assortiment.

#datlooptgesmeerd

Share:

Whatsapp