Oliehandel.nl over: ​​​ ​VW Goedkeuring ACEA C3 – VW504.00-507.00

In 2004 voerde Volkswagen de VW 504.00/507.00-specificatie in. Voor alle benzine- en dieselmotoren stelde de specificatie sinds het begin steeds strengere technische eisen.

Voor een VW 504.00/507.00-goedkeuring zijn strenge en uitvoerige tests nodig, die miljoenen euro’s kosten. In de eerste testfase dient de olie te voldoen aan de veeleisende ACEA C3-specificatie.
Dit houdt in dat een smeermiddel wordt beoordeeld op hoe het presteert op het gebied van bescherming tegen afzettingen, zuigerzuiverheid, slijtagebescherming en biodieselcompatibiliteit.

Zodra deze ACEA C3-goedkeuring is verleent, moet het product in een volgende test fase nog eens acht motortests (PV-tests) ondergaan.

Deze tests evalueren bijkomende vereisten zoals brandstofbesparing en compatibiliteit met nabehandelings systemen.

Pas als de aangeboden olie is geslaagd voor minimaal 16 motortests, zal Volkswagen het smeermiddel testen volgens hun Baumusterprüfung-testregime.

Dit houdt in dat het smeermiddel in minimaal 16 Volkswagen-motoren wordt getest. Daarbij moet de olie de motoren en nabehandelings systemen optimaal beschermen.

Er vinden dus enorm veel testen plaatst, voordat een VW goedkeuring wordt afgegeven aan een oliefabrikant.

Bij het kiezen van een olie is het belangrijk dat je niet "gewoon" gaat voor een olie die het etiket ‘geschikt voor gebruik’ draagt (‘suitable for use’).

Kies een olie die volledig is goedgekeurd volgens VW 504.00/507.00 en een formele approval heeft gekregen.

Heeft jouw voertuig een goedgekeurde VW 504.00/507.00 olie als voorschrift, dan bieden wij van verschillende merken en goede prijzen dit smeermiddel aan.

Bijvoorbeeld de Eurol Syntence 5W30, de Total Quartz INEO Long Life 5W30, of Castrol Edge 5W30 LL. Uiteraard zijn er ook andere oliemerken dit dit type 5W30 olie leveren.

Twijfel jij of deze olie conform de voorschriften van jouw voertuig is te gebruiken?

Neem dan contact op met onze afdeling automotive, ons team helpt je graag!

Share:

Whatsapp