Oliehandel.nl over: Fietsonderhoud!

Vaak wordt er gedacht dat fiets onderhoud alleen geldt voor de fietssport (racefiets, crossfiets & mountainbike), maar niets is minder waar! Goed onderhoud is ook van belang bij een toer- of stadsfiets, of zoals steeds meer gebruikt de elektrisch fiets.

Er zijn meer bewegende delen aan een fiets dan je in eerste instantie denkt. We zetten ze even voor je op rij: de ketting, tandwielen, remmen, trapas, wielen en vering.

Bewegende delen geven wrijving en wrijving geeft slijtage. Voorkomen van slijtage kan alleen door goed onderhoud, hoe simpel dan ook. Regelmatig schoonmaken, smeren en spannen van je ketting en smeren van overige bewegende delen, voorkomt roest en slijtage. Een goed onderhouden fiets, fietst prettiger, voorkomt onnodige reparaties, ziet er beter uit, gaat langer mee en heeft een hogere inruilwaarde!

Goed onderhoud betekent ook dat je veilig onderweg bent. Je goed onderhouden fiets zal geen, of minder snel, problemen opleveren dan een fiets die niet is onderhouden. Een niet of slecht onderhouden fiets kan het onveilige situaties opleveren. Losse onderdelen, gebroken versnellings- en of remkabels, versleten remblokken, of niet goedwerkende vering, kunnen gevaarlijke situaties opleveren.

Fietsonderhoud is in wezen niet veel anders dan dat van een auto of motor. Dit gebaseerd op het goed schoonmaken, gesmeerd houden, op spanning brengen van je ketting, in de gaten houden en tijdig vervangen van de onderdelen.

Veel van deze eenvoudige werkzaamheden kun je gemakkelijk zelf doen. Goede smeer- en schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat jij langer probleemloos en met veel plezier kan blijven fietsen.

Alle fiets onderhoudsproducten zoals Fietsreiniger, Poetsolie, Rijwielolie en Kettingolie vind je snel in de webshop van oliehandel.nl!

#Datfietstgesmeerd

Share:

Whatsapp