Oliehandel.nl over de motorsport met de meeste PK’s: Tractorpulling!

Wat is tractorpulling?

Bij tractorpulling gaat het erom dat er een zogenaamde “sleepwagen” zover mogelijk over een wedstrijdbaan wordt gesleept. Haalt een machine de eindstreep dan behaalt deze een “Full Pull” en gaat het door naar de finale. In deze finale wordt de sleepwagen flink verzwaard en haalt geen enkele deelnemer de eindstreep. De werkelijk afgelegde afstand is doorslaggevend voor de eindklassering. Het lijkt misschien simpel, maar deze machines leveren immense krachtexplosies om de eindstreep te halen.

Tractorpulling wordt (met recht) dan ook “the most powerfull sport in the world” genoemd. Dit omdat tractorpulling zich onderscheidt van andere vormen van motorsport omdat de paardenkrachten vele malen groter zijn. De trekkers rijden op diesel maar zijn onder de motorkap flink aangepakt. Een afzuigsysteem op de sleepwagen zorgt ervoor dat de rook die deze machines uitstoten wordt afgevoerd naar buiten.


Oliehandel.nl: TROTSE hoofdsponsor van Tractorpulling 2020.

7 & 8 februari verschijnen deelnemers uit de Farmstock & Grand National klassen in twee sessies aan de start en we kunnen je verzekeren van spectaculaire shows met vuur, geweld én geluid. Vele duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland genieten van de enerverende wedstrijden die spannend blijven tot de laatste pull. Aanvang van de sessie op vrijdag is 17.00 uur en zaterdag om 11:00 en 18:00

Wil jij hierbij zijn?

Snappen we! Kaarten voor beide avonden zijn nog verkrijgbaar via: https://indoortractorpulling.nl/kaartverkoop/

Share:

Whatsapp