Oliehandel.nl over benzine additieven: wel of niet nodig?!

Autofabrikanten blijven bezig om de motoren van auto’s aan de steeds strengere emissienormen te laten voldoen. Brandstofproducenten moeten de samenstellingen aanpassen i.v.m. de uitstoot van CO2. Dit geldt niet alleen voor diesels, maar ook voor benzinemotoren.

Niet zelden resulteert de aangepaste motor, in combinatie met de nieuwe brandstof, in vervuiling van het olie-, brandstof- en koelsysteem en kan dat zelfs uitmonden in motorschade. De leveranciers van additieven anticiperen hierop en bieden een uitvoerig programma aan om dure reparaties te vermijden.

Bij benzinemotoren heeft (in)directe inspuiting in de jaren tachtig de carburateurs vervangen, wat niet alleen maar positieve dingen met zich meebracht: injectiesystemen blijken veel gevoeliger voor vervuiling, door kleinere sproeier-gaatjes. Zeker wanneer ze in de hete verbrandingskamer zitten.

Tel daar de nieuwe samenstelling van de brandstof (bio toevoegingen) bij oftewel de slechtere brandstof kwaliteit, dan begrijp je al snel wat dit voor invloed heeft op een (benzine)motor.

Door de slechtere kwaliteit van de huidige brandstof verergert de vervuiling van een brandstofmotor. Hou rekening met een (veel) snellere veroudering van benzine en daardoor lakvorming in brandstofpompen, leidingen en injectoren. Dit gaat gegarandeerd zorgen voor verstoppingen met alle negatieve gevolgen van dien.

Een pingelende motor?

Petrol Octane Improver voorkomt en verhelpt pingelen wanneer de motor hoog in zijn toerentalbereik opereert. Door een goede Improver toe te voegen aan de benzine, zal de weerstand tegen het kloppen bij hoge toerentallen duidelijk verbeteren.

Hoger brandstofgebruik dan normaal?
In een vervuild benzinesysteem zullen een slechte brandstofverneveling en een verkeerd sproeierbeeld van de injectoren zorgen voor een onvolledige verbranding, met als resultaat een hoger verbruik, verhoogde uitstoot en vermogensverlies. Je kan dit oplossen met de daarvoor ontwikkelde additieven, zoals Eurol Petrol Injection Cleaner of Eurol Petrol System Cleaner (Slim om deze preventief in te zetten), aan een tankvulling toe te voegen. Deze producten reinigen de injectoren, het brandstofsysteem, de verbrandingskamer en de EGR. Voor een ernstig vervuilde EGR bestaat ook nog een aparte EGR-reiniger. Eurol Petrol Power is de totale benzineverbeteraar, die de brandstof op een hoogwaardiger niveau brengt.

Twijfel je over het juiste additief? Neem dan contact met ons op, wij hebben zeker een passend advies!

Share:

Whatsapp