Oliehandel.nl over: Autowassen-zonder-krassen!

Onderhoud en levensduur

Regelmatig je autowassen (zonder krassen) is vooral van belang voor de levensduur van de auto. Een beetje viezigheid is niet te voorkomen, maar een echt vieze auto kan na verloop van tijd schade veroorzaken.


Ook voor
lichtmetalen velgen is strooizout funest. Wat denk je van zand wat in de lak gaat ‘schuren’Wat denk je bijvoorbeeld van strooizout: Lak, rubber, kunststof en de carrosserie lijden enorm onder het zout dat zich invreet in het metaal en de lak. Het zout zal het roestproces in veel gevallen behoorlijk versnellen, vooral op de plaatsen waar het metaal en de lak al licht beschadigd is, bijvoorbeeld door steenslag of kleine krasjes. De pekel komt in contact met het onbeschermd metaal met roest tot gevolg (met name bij de bewegende delen, zoals de stootlijsten en bumper). Dit veroorzaakt doffe plekken, krassen en schaafplekken in je lak en kan ook weer tot roest leiden. Ook vogelpoep is slecht voor de lak, het zuur in de uitwerpselen kan je autolak aantasten. Zeker met een felle zon, is het snel verwijderen van vogelpoep noodzakelijk om aantasting van de lak te voorkomen.

Veiligheid in het verkeer

Je had er misschien niet aan gedacht maar je auto wassen is ook goed voor de veiligheid! Een schone auto is beter zichtbaar voor het overige verkeer. Je autolampen hebben meer lichtopbrengst en ook je richtingaanwijzers en remlichten zijn veel beter zichtbaar voor het andere verkeer. En niet geheel onbelangrijk: wat denk je van het zicht door je autoruiten : al helemaal bij een laagstaande zon! Voor een goede werking van de camera’s, sensoren en lasers op je auto is het belangrijk om ook deze schoon te houden.

Mooi schoon wil toch iedereen?!

Onderhoud, levensduur en veiligheid zijn natuurlijk belangrijk, maar in veel gevallen was je ook omdat de auto er dan weer mooi uit ziet. Bij de juiste shampoo glanst de lak van de auto diep en ziet de auto er mooi schoon uit.

Share:

Whatsapp