Oliehandel.nl over ADDITIEVEN én een nieuw merk op onze webshop: LINDEMANN!

Additieven zijn toevoegingen aan brandstof, olie of koelsystemen. Er is bij een groot aantal mensen nog veel onbekend over de werking en het belang van additieven. Daarnaast is niet iedereen het eens over het nut van additieven. De één vindt het “wondermiddelen” die dure reparaties kunnen voorkomen een ander heeft er helemaal niets mee en vindt het geldverspilling.

Wij zijn ervan overtuigd dat additieven een toegevoegde waarde kunnen hebben. Wel is het belangrijk dat je de juiste additieven gebruikt. Het is dus belangrijk dat je weet wat een additief kan doen, maar ook wat het niet kan!

In deze blog praten we je daarom graag even bij over additieven.

Er zijn heel veel “problemen” of situaties waarvoor je een additief uitstekend kunt inzetten als probleemoplosser of om juist problemen te voorkomen!

Voor voorbeelden van toepassingen verwijzen we je graag naar een gedetailleerde blog hiervoor.

Daarnaast is het belangrijk om het juiste product te kiezen voor de juiste toepassing.

Twijfel je over de keuze voor een passend additief, vraag dan een expert, die kan je goed uitleggen of een additief (en zo ja, welk additief) jouw probleem kan verhelpen!


Waarom een toonaangevend merk zoals bijvoorbeeld Lindemann?

De meeste additieven op de additievenmarkt zijn vergelijkbaar. De grondstoffen zijn bij veel producten namelijk nagenoeg hetzelfde. De verschillen zitten in de verhouding tussen de werkzame (chemische) stoffen en de basisstoffen zoals olie en witte petroleum.

De verhouding (concentratie) werkzame stoffen is bij de additieven van toonaangevende merken zoals Lindemann aanzienlijk hoger dan bij de vaak wat goedkopere alternatieven. Dit resulteert in een duurzamere en effectievere werking. Daarnaast zijn er enkele specifieke producten van Lindemann die nog extra onderscheidende eigenschappen met zich meebrengen.


Voordelen Teflon

Additieven van Lindemann zijn vaak gebaseerd op de stof Teflon. Teflon heeft een aantal goede eigenschappen. Wanneer je een teflon additief van Lindemann gebruikt wordt de weerstand hierdoor aanzienlijk verlaagd. Vooral bij een koude start geeft teflon veel minder wrijving dan normale olie. Hoe minder weerstand, hoe minder energie er nodig is om de motor te laten draaien. Met als gevolg minder slijtage en minder brandstofverbruik

Ook nestelt de teflon zich in kleine holtes en krassen waardoor olieverbruik verminderd. Verder is teflon bestand tegen een enorme druk, met als gevolg minder slijtage.


Wanneer helpt een additief niet?

We nemen als voorbeeld een auto met een olieverbruik van 1:500. Hier kan een additief dus geen oplossing voor bieden. Een additief blijft een “pepmiddel” waarmee een dure reparatie nog een tijd kan worden uitgesteld, of een “voorbehoedsmiddel” welke zaken als slijtage, vervuiling of lekkage een langere periode kan voorkomen.

Niet alles is dus op te lossen met een additief. Een mechanisch probleem is een mooi voorbeeld van een probleem waarbij een additief geen effect zal hebben.


De juiste keuze van een additief

Hopelijk hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken in de werking van additieven en helpt je deze blog bij het kiezen van een additief voor jouw gevraagde toepassing.

Kom je er niet uit, dan ben je bij ons altijd welkom voor een eerlijk en passend advies.

Bel of mail ons en laat weten wat jouw probleem is en we helpen je graag met het vinden van een goed additief.

Team Oliehandel.NL info@oliehandel.nl – 088 0323300

#DATLOOPTGESMEERD

Share:

Whatsapp