Oliehandel.nl adviseert over… Smeermiddelen in de voedingsindustrie

Voedsel en smeermiddelen gaan niet samen!?

Zogeheten foodgrade oliën, vetten, coolants en smeermiddelen, moeten veilig te gebruiken zijn in de voedingsindustrie. Tijdens het verwerkingsproces in de fabriek, kunnen onverhoopt smeermiddelen in aanraking komen met het te verwerken voedsel. Natuurlijk wordt de productie dan stilgelegd; echter is het van belang dat er geen giftige stoffen in de oliën of vetten zitten, waardoor er gezondheidsgevaren optreden. Belangrijk is, dat de producten voldoen aan bepaalde certificering, waardoor zij veilig gebruikt kunnen worden.

Eurol Foodgrease Complex EP 2Eurol Foodgrease Complex is speciaal samengesteld uit medicinale witte oliën en geselecteerde grondstoffen (o.a. EP additieven), die zijn goedgekeurd door de U.S. Food en Drug Administration; dit witte vet is vrij van toxische componenten. Een belangrijke voorwaarde in de voedingsmiddelenindustrie. Eurol Foodgrease Complex wordt aanbevolen voor smering van apparatuur en machines in de voedingsmiddelenindustrie, waarvoor een wit smeervet wordt voorgeschreven.

Mobil SHC Cibus
De oliën van Mobil SHC Cibus zijn geformuleerd met FDA en NSF geregistreerde basisvloeistoffen en additieven op koolwaterstofbasis. Dankzij de combinatie van de natuurlijk hoge viscositeitsindex en het gepatenteerde additievensysteem, levert de Mobil SHC Cibus reeks smeermiddelen uitstekende prestaties in een breed scala toepassingen bij hoge en lage temperaturen, onder hoge belasting en toepassingen die veel afgespoeld worden en presteren veel beter dan doorsnee minerale oliën.

Eurol Coolant FoodgradeEurol Coolant –36°C Foodgrade is een niet giftige koelvloeistof evenals alle gebruikte componenten, en wordt aanbevolen in de voedingsmiddelen- industrie. Eurol Coolant –36°C Foodgrade is een gebruiksklare koelvloeistof op basis van monopropyleenglycol, water en corrosie-inhibitoren. Het beschermt metalen als staal, koper, messing, aluminium, soldeersel tegen corrosie. Eurol Coolant –36°C Foodgrade geeft een permanente gegarandeerde vorstbeveiliging van -36°C en dient onverdund te worden gebruikt. Eurol Coolant –36°C Foodgrade heeft een kookpunt (atmosferisch, en onder druk) dat enige graden hoger is dan water.

Oliehandel.nl is specialist op het gebied van foodgrade smeermiddelen. Wil jij advies over het juiste (gebruik van) smeermiddelen bij jouw voedingsmiddelenfabriek? Beheer jij een brouwerij, bakkerij, verpakkingsindustrie of groothandel in voedingsmiddelen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs voor een passend advies!

Share:

Whatsapp