Oliehandel.nl adviseert over… Ontkistingsolie

Ervaren bouw-bengels kunnen doorscrollen
Stukkie theorie. Ontkistingsolie wordt gebruikt zodat het vers gestorte beton niet aan de mal of bekisting blijft kleven. De betonmortel wordt uitgehard, en de mal of bekisting wordt verwijderd. Bij verwijdering zou het beton beschadigen. Er wordt aangeraden om voor het storten, ontkistingsmiddel op de bekisting aan te brengen. Een goed product zorgt voor een mooi egaal betonoppervlak, weinig vlekken of grove poriën.

Typen ontkistingsolie
Vroeger waren enkel minerale oliën beschikbaar als ontkistingsolie. Op dit moment zijn er talloze merken en typen ontkistingsmiddelen op de markt. Een aantal zaken spelen een belangrijke rol bij het kiezen van een ontkistingsolie. Zo hangt het van het materiaal van de bekisting af, bijvoorbeeld staal, betonplex of hout.

De minerale aardolieproducten worden het meest gebruikt. In grote lijnen bestaan de ontkistingsoliën uit een aardolieproduct, waar stoffen aan zijn toegevoegd. Technische eisen zijn tegenwoordig erg hoog, zeker ook rekening houdende met de gezondheid van de gebruikers. Vroeger werden zelfs wel eens gasolie of kerosine gebruikt als ontkistingsolie! Tegenwoordig is de ontkistingsolie vaak een basis mineralenolie, zonder aromatische verbindingen. Het oplosmiddel is vaak aromaatvrij.

Gebruik van ontkistingsolie
De meest gebruikte manier van het aanbrengen van ontkistingsolie is door middel van verneveling. Je spuit het zo gelijkmatig mogelijk over het oppervlak. Het nadeel: doordat er nevel ontstaat, is de kans dat het product wordt ingeademd, vele malen groter. Een oplossing is het aanbrengen met een kwast of roller.

Eurol ontkistingsolie Borolei
Eurol ontkistingsolie Borolei is nitrietvrij en wordt toegepast voor het lossen van houten bekistingen. Het kan aangebracht worden d.m.v. rollen, kwasten of nevelen. Eurol ontkistingsolie Borolei wordt puur toegepast. In verband met de stabiliteit van het product dient het binnen een jaar gebruikt te worden.

Kroon Oil vormolie 2000
Mould 2000 is een lichtkleurige, vormolie voor de betonindustrie en de bouwsector. Het is opgebouwd uit een hoog geraffineerde basisvloeistof en een zeer vluchtige vloeistof. Niet giftige oppervlakte-actieve stoffen en anti-corrosiemiddelen zijn hieraan toegevoegd. Na het verdampen van de vluchtige vloeistof en het 'bleedingwater' zorgt de ontstane lage grensvlakspanning voor een mooi, glad betonoppervlak. Het product biedt de volgende eigenschappen:

·Minimale hechting van het beton aan de bekisting

·Roestvrij blijven van de stalen bekistingen

·Vlotte en gave lossing

·Gaat gaatjesvorming aan het betonoppervlak in hoge mate tegen

·Stofvrij beton

·Geen moeilijkheden met het aanbrengen van afwerklagen

·Geen verkleuring van het betonoppervlak: zeer belangrijk voor zichtbeton

Mould 2000 is geschikt voor stalen en gecoate houten bekistingen, voor de betonbouw en de betonindustrie waar gebruik wordt gemaakt van (beperkt) verwarmde mallen.

Wil jij meer informatie over ontkistingsolie? Stel hem snel aan onze adviseurs! Kijk op www.oliehandel.nl of stuur een bericht via onze website. #datlooptgesmeerd #oliehandel

Share:

Whatsapp