Oldtimer uit de stalling!

Oldtimer uit de stalling

We mogen weer, of beter gezegd we kunnen weer, het voorjaar komt eraan! Altijd een mooi moment, jouw klassieker uit de stalling halen en prepareren voor het komende seizoen.

Om ervoor te zorgen dat het een onbezorgd seizoen wordt zonder onaangename verrassingen, is het beter om de auto te controleren op een aantal essentiële punten. Maar naast deze belangrijke checkpunten, is het natuurlijk ook gewoon leuk om weer bezig te zijn met jouw bolide. En daar hoort cosmetische verzorging uiteraard ook bij. We hebben daarom een aantal goede tips voor je op rij gezet!

Voor het stallen geen oliewissel gedaan? |
Ververs dan je olie, oliefilter en brandstoffilter. Zo voorkom je onnodige slijtage en verzorg de motor zoals het hoort. Als je dan toch bezig bent met een vloeistofcontrole, check dan ook de ruitenwisservloeistof. Kies een vloeistof welke geschikt is voor het verwijderen van stof & vliegen en een speciaal geschikte koelvloeistof. Voor alle vloeistoffen geldt dat je hiervoor het beste de voorgeschreven specificaties kan aanhouden bij het kiezen van de producten.

Op Oliehandel.NL vind je ook voor klassieke auto’s heel veel speciale producten (classics oil & coolant) welke aan de eisen van destijds voldoen en veilig zijn te gebruiken voor jouw oldtimer.

Controleer je banden op de juiste spanning. Controleer ook op haarscheurtjes, uitdrogen en ouderdom. Een lekke band is altijd een onaangename verrassing en kan ook nog eens zorgen voor gevaarlijke situaties. Zorg dat jij een bandenreparatiesetje in de auto hebt, mocht je onverhoopt toch lek rijden, dan kan je snel en vertrouwd weer de weg op.

Check uiteraard ook even je verlichting. deze is bij een oldtimer natuurlijk een stuk minder dan bij een auto van nu. Erg fijn en wel zo veilig, wanneer je zeker weet dat de voor handen zijnde verlichting naar behoren werkt.

Als liefhebber van jouw klassieker, wil je natuurlijk ook dat deze er weer netjes bij staat. Een goede was-/poetsbeurt hoort er dan natuurlijk ook bij wanneer je deze van stal haalt. Heerlijk toch wanneer hij straks weer heerlijk glimt en ruikt naar hoe een oldtimer hoort te ruiken.

Team Oliehandel.BE wenst je alvast een heel mooi oldtimerseizoen.

Share:

Whatsapp