Nieuw bij Oliehandel: TSL smeermiddelen

TSL Smeermiddelen

All Star Trade International is actief sinds 1990 en gespecialiseerd in zeer hoogwaardige olie en vetten voor de industrie, landbouw, scheepvaart en automotive maar ook voor de particulier. TSL smeermiddelen zijn gebaseerd op een unieke formule van additieven in minerale olie die frictie van draaiende metalen sterk reduceert. De bijzondere eigenschappen van TSL smeermiddelen leiden tot stillere motoren, tandwielkasten, lager brandstofverbruik, minder slijtage en lagere temperaturen van de olie en onderdelen.

TSL smeermiddelen zijn ontwikkeld op basis van een unieke en exclusieve smeerolietechnologie. Eén van de belangrijkste bestanddelen is een, op koolwaterstof gebaseerde, synthetische molecuul met zeer bijzondere eigenschappen

TSL Olieversterker biedt oplossingen voor smering op plaatsen waar reguliere smeermiddelen en toevoegingen niet voldoen. De combinatie van zowel actieve als passieve bestanddelen in TSL zal de werking van uw olie, na toevoeging van TSL verbeteren.

TSL-producten zijn ontwikkeld voor extreme toepassingen, maar ook inzetbaar in plaats van traditionele smeermiddelen onder normale condities waarbij de wrijving wordt verminderd. Het gevolg daarvan is minder slijtage, een lagere bedrijfstemperatuur en dus energiebesparing.

TSL-olieversterker is een product zonder P.T.F.E., MoS2, (Molybdeen) en grafiet, die kunnen aankoeken, verstoppen en/of uitzakken. Het wordt volledig opgenomen door de olie en via de oliestroom naar de te smeren oppervlakken vervoerd. Naar waar de elektro polaire moleculen onder belasting reageren en een synergetische verbinding aangaan met metaal. Deze verbinding is nagenoeg onverbreekbaar. Het gesmeerde oppervlak wordt hierdoor glad en stabiel, wat resulteert in verminderen wrijving.

Omdat de TSL-moleculen thermisch reactief zijn, neutraliseert TSL zogenaamde "hot spots" welke door wrijving zijn ontstaan en herstelt op die manier de beschermlaag op metaal. Bij toepassingen in verbrandingsmotoren, voorkomt TSL Olieversterker temperatuurverhoging van essentiële onderdelen zoals nokkenas, tuimelaars, klepstelen enz. Ook toegepast op plaatsen zoals tandwielkasten en hydraulische systemen zal dit resulteren in lagere bedrijfstemperaturen.

 

Vetten

TSL vetten hebben in testen bewezen beter te zijn dan bekende hoogwaardige samengestelde reguliere lithium smeervetten. Vergeleken met lithium smeervet en samengesteld lithium smeervet gaat TSL-smeervet twee keer zo lang mee bij hoge temperaturen, vermindert de wrijving bij lage temperaturen, is beter bestand tegen water en geeft excellente drukstabiliteit.

De TSL Vetten zijn inzetbaar voor o.a. chassis-smeersystemen en wiellager-toepassingen, hoog toeren lagers, lopende banden, vergruizers, mechanische persen, kogelgewrichten en kruiskoppelingen, etc.

TSL-smeervet heeft bewezen conventionele- en speciale smeervetten te evenaren of te overtreffen.

Meer weten over smeermiddelen voor bijzonder extreme toepassingen?

Neem dan contact op met de specialisten van Oliehandel.BE

Share:

Whatsapp