Motorrijden in het voorjaar

VOORJAAR & MOTORRIJDEN

We hebben dit jaar al heel even mogen proeven van het mooie weer, maar het echte voorjaar staat voor de deur. Dit betekent dat motorrijders staan te popelen om de weg op te gaan. Om te kunnen genieten van de vrijheid en hun motor.

Natuurlijk moet “het gevoel” weer even komen. Neem daar even de tijd voor! U kunt zich optimaal voorbereiden door wat kleine oefeningen (slalom, achtjes rijden, remmentest en uitwijkmanoeuvre) op een geschikt terrein of parkeerplaats te doen.

Vergeet niet, dat in het voorjaar, ook al schijnt de zon, het wegdek vaak nog erg koud is. Dit heeft zeker invloed op de grip van uw banden!

Vanzelfsprekend zorgt u er als motorrijder voor dat uw motor technisch 100% in orde is voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Remmen, banden en verlichting zijn gecheckt. Olie & filters zijn vervangen. Uw accu is opgeladen en kleding, laarzen en helm in prima conditie.

Tot slot wilt u natuurlijk dat uw motor er piekfijn uitziet. Na een stoffige winterslaap is er hier nog wel wat te doen. Om te beginnen ontdoet u uw motor eenvoudig van het stof en oud vuil door hem te wassen met een goede cleaner die uw motoronderdelen niet aantast. Daarna kunt u hem eventueel poetsen en in de wax zetten. De motor is zo goed beschermd tegen vuil en ziet er weer op en top uit. Voor regelmatige wasbeurten adviseren wij een shampoo met wax te gebruiken. Neem eens een kijkje op Oliehandel.BE voor onderhouds- en schoonmaakproducten voor uw motor en motoruitrusting. Check ook even de producten van S100.

S100 heeft echt alles wat u nodig heeft om uw spullen netjes te onderhouden.

Oliehandel.BE wenst u veel fijne en veilige kilometers toe!

Share:

Whatsapp