Motorolie voor BMW: Oliehandel.nl verkoopt het!

Longlife for your BMW

Veelvoorkomende BMW specificaties zijn bijvoorbeeld BMW Longlife-01, BMW Longlife-04 en BMW Longlife-12 FE. De specificaties voor jouw BWM, vind je altijd terug op de verpakkingen van de producten. Zo weet je snel, als BMW liefhebber, wat het beste product is voor jouw auto.

De juiste kwaliteitseisen
SAE (Society of American Engineers), API (American Petroleum Institute) en ACEA (European Automobile Manufactures Association) zijn veelgehoorde termen binnen de BMW oliën. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit en standaard van motorolieën. Tussen 1990 en 2000 werden de motoren steeds geavanceerder, onder andere die van BMW. De kwaliteit van de oliën moest geborgen worden. BMW creëerde speciale olieformules voor hun geavanceerde motoren.

Motorolie voor BMW
Door het geavanceerde systeem in een BMW, dient er de juiste motorolie gebruikt te worden. Het vervangen van de motorolie dient tussen de 15.000 en 30.000 kilometer gedaan te worden (afhankelijk van de longlife specificatie).
Deze intervallen kunnen alleen gehandhaafd worden, als je de juiste, gespecificeerde motorolie voor BMW gebruikt.

Longlife-01

Longlife-01 voldoet aan de ACEA A3/B4. Dit is onder andere voor brandstofsoorten met een hoog zwavelgehalte. Deze olie is uiteraard API SN/CF goedgekeurd.

Longlife-04

Longlife-04 is een speciale BMW goedkeuring voor volledig synthetische long-life olie. De viscositeiten van de Longlife-04 olie zijn SAE 0W-30, 0W-40, 5W-30 en 5W-40. De algemene prestatiesw zijn ACEA C3 en deze olie is dus ook geschikt voor roetfilters.

Longlife-12

FELonglife-12 FE is een speciale BMW motorolie. BMW specificeert haar eigen producten voor deze specificatie als tevens compatibel met ACEA C2. De viscositeit van de Longlife-12 FE is SAE 0W-30. Deze olie kenmerkt zich door de brandstofbesparende eigenschappen.

Twijfels over de motorolie voor jouw BMW?

Oliehandel.nl heeft een scala aan producten voor jouw BMW. Neem contact met ons op of gebruik de online adviseur!

Share:

Whatsapp