MEGUIARS: Al meer dan 110 jaar ervaring met auto onderhoudsproducten

WASSEN

We adviseren je om de auto in de schaduw te wassen, zodat het plaatwerk van de auto koel blijft.

Spuit eerst het grove en loszittende vuil van de auto van boven naar beneden.

Gebruik een milde Meguiar’s autoshampoo wanneer u de auto wast, zodat de waxlaag niet aangetast wordt en de auto altijd optimaal beschermd blijft. (Agressieve reinigingsmiddelen maken de lak uiteindelijk dof).

Wij adviseren de 2 emmer methode. Bij de 2 emmer methode gebruik je 1 emmer met shampoo en 1 emmer met schoon water. Eerst doet je de Wash Mitt in de emmer met shampoo en was je het paneel van de auto. Hierna spoel je de Wash Mitt uit in de emmer met enkel water zodat deze goed schoon is voordat je weer in de emmer met shampoo doopt. Hierdoor bent je gegarandeerd van een kras- en swirl-vrij resultaat.

Sponzen veroorzaken kleine krasjes en swirls. Vuil hecht zich aan de spons met alle vervelende gevolgen van dien. Meguiars adviseert daarom altijd een Microfiber Wash Mitt te gebruiken bij het wassen. Door de structuur van de Wash Mitt komt vuil minder in aanraking met de lak, wat de kans op krassen sterk vermindert. Na het wassen adviseren wij om de auto af te spoelen met een zachte straal water dicht bij de lak. Hierdoor loopt het water van de lak en is het eenvoudig de auto snel af te drogen. Het water dat is achtergebleven op de lak kun je verwijderen met een Water Magnet of Supreme Drying Towel. Deze Microfiber droogdoeken maken het afdrogen van de auto eenvoudig, omdat deze zeer veel water absorberen. Deze droogdoeken zijn machine wasbaar en we adviseren dit ook na elk gebruik te doen zodat je verzekerd bent van schone doeken bij het drogen van de lak.

REINIGEN & VOORBEREIDEN

Vuil dat zich aan de lak hecht, zoals boomsap, industrieel vuil en teer, kun je verwijderen met het Quik Clay Detailing systeem. Neem een half stukje klei (± 40 gram) en kneed deze in de vorm van een pannenkoek. Zorg ervoor dat je voldoende Meguiar’s Quik Detailer gebruikt zodat de klei gemakkelijk over de lak glijdt. Spray ook detailer op de klei voordat je over de lak gaat. Behandel deel voor deel en inspecteer het oppervlak na behandeling. Na behandeling zal de lak spiegelglad zijn waardoor de later aangebrachte waxlaag veel langer bescherming zal bieden. De klei kun je ook gebruiken op koplampen, chroom en elk ander glad oppervlak. Als je de lak gaat polijsten, dan raden we altijd aan om de lak met klei te behandelen zodat je vastgehecht vuil niet oppakt tijdens het polijsten en dit met de nodige druk inwrijft in de lak. Het polijsten gaat ook makkelijker nadat de lak gekleid is. Nadat alles hebt behandeld, is de auto klaar voor de verdere stappen en is al het vastgehechte vuil verwijderd op een veilige manier zonder dat dit krassen veroorzaakt. Wanneer een paneel is behandeld, vouw je het kleiblokje in elkaar en maak je er weer een pannenkoekje van en behandel je het volgende paneel. Zo kan je met de klei meerdere malen je auto behandelen. Als de klei in zijn geheel grauw kleurt of wat brokkelig wordt dan is het tijd deze te vervangen.

Na behandeling verwijder je de Quik Detailer met een 100% katoenen doek of Microfiber. Voor het verwijderen van lokale krasjes adviseren bij ScratchX 2.0. Dit is zeer effectief maar heeft een relatief korte polijst cyclus. Daarom is dit product specifiek voor lokale krasjes geschikt. Ultimate Compound blijft langer vloeibaar en heeft een langere polijstcyclus waardoor deze perfect is voor gebruik wanneer u de gehele auto gaat polijsten, zoals bij het verwijderen van swirls/wasstraatkrassen, blanke laklaag, kleurlak, primer plaatwerk oppervlaktevervuiling, wegdekvervuiling, industriële vervuiling, vogelpoep stof boomsappen, spuitnevel, defecten in de lak, aantasting zure regen, krassen, oxidatie vlekken, blanke laklaag, kleurlak en primer plaatwerk.

Wanneer u ScratchX 2.0 gebruikt, kunt het beste het product inwerken in de tegenovergestelde richting van de kras met overlappende bewegingen. Voordat je de kras gaat verwijderen doe je de vingernagel test om te bepalen of de kras wel volledig verwijderd kan worden. Wanneer de nagel in de kras blijft steken, zal deze waarschijnlijk te diep zijn en moet deze machinaal verwijderd worden.

POLISH & WAXEN

De Meguiar’s polishes zijn pure polishes die speciaal zijn ontwikkeld om een verblindende glans te creëren en de lak te conditioneren en voeden. Donkere kleuren worden donkerder en lichtere kleuren dieper en helderder. Dit is de geheime sleutel om die ongelofelijke diepe wet look glans te creëren.

GOLD CLASS CARNAUBA PLUS PREMIUM LIQUID WAX

Deze rijke formule van polish en voedende bestanddelen is nu vernieuwd en beschermt nog langer tegen invloeden van buitenaf. Je krijgt nu een nog diepere glans en reflectie door een speciale mix van Carnauba en beschermende polymeren. Je zal zien dat dit product een diepe spiegelglans creëert. Het wordt aangebracht en gemakkelijk uitgewreven zonder poederachtige overblijfsels.

Nadat het product droog is poets je het uit met een Supreme Shine Microfiber 1-pack

Eens in de zoveel tijd kun je na het wassen de auto behandelen met Ultimate Quik Wax om zo de reeds aangebrachte waxlaag een boost te geven. Het is eenvoudig om een auto die net gewaxte uitstraling te geven door een Mist & Wipe product te gebruiken zoals Meguiar’s Quik Detailer of Ultimate Quik Detailer. Regelmatig onderhoud voorkomt dat licht vuil zich hecht aan de lak. Dit is een vaak gemiste stap bij het onderhoud van de auto, maar deze zorgt ervoor dat de waxlaag veel langer blijft zitten en dat de auto langer beschermd wordt. De Detailer producten zorgen er voor dat de auto altijd op zijn best erbij staat. Quik Detailer is het perfecte product om de show car glans van de auto op een snelle en gemakkelijke manier te herstellen. Ultimate Quik Detailer zorgt voor een ultra-gladde, ultra-donkere glans. De polymeren die dit product bevat beschermen de lak en zorgen voor een verhoogde spanning op het oppervlak van de lak, waardoor water keer op keer moeiteloos van het oppervlak glijdt!

WIELEN/VELGEN EN BANDEN

Het is belangrijk dat de wielen en de remklauwen afgekoeld zijn voordat begonnen wordt met het schoonmaken hiervan. Meguiar’s heeft een fantastische velgen- en bandenreiniger. Hot Rims Wheel & Tire Cleaner moet gebruikt worden nadat de velgen zijn afgespoten. Vergeet hierbij de banden niet, want deze velgenreiniger is ook een geweldige bandenreiniger. Hierdoor hecht uw bandengel beter en blijven banden langer zwart. Deze reiniger is te gebruiken op gelakte velgen. Laat het product ongeveer 30-45 seconden inwerken voor u de velgen grondig gaat reinigen Voor alle velgenreinigers geldt dat deze niet mogen opdrogen op het oppervlak. Dus behandel altijd wiel voor wiel en spuit niet alle vier de velgen in een keer in. Voor hardnekkig vuil kan het nodig zijn dit direct te bewerken met een velgenborstel. Indien nodig deze stap herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt. Om er voor te zorgen dat de velg compleet droog is, moet je deze drogen met een goede droogdoek. Gebruik voor de velgen altijd aparte accessoires, omdat remstof erg hardnekkig en scherp is en de lak van de auto kan beschadigen. Het is belangrijk om de banden schoon te maken voordat je een dressing toepast. Gebruik hiervoor Hot Rims Wheel & Tire Cleaner of Multi Purpose. Maak de banden weer als nieuw met de High Gloss Tyre Gel.

INTERIEUR KUNSTSTOFFEN EN LEER

Het interieur van moderne auto’s is gemaakt van veel verschillende materialen: plastic, rubber, leer, stof, alcantara, tapijt en/of glas. Het is belangrijk dat het meest geschikte product wordt gebruikt voor een specifieke ondergrond. Een veelzijdig alternatief is de Quik Interior Detailer, deze reinigt en beschermt alle oppervlakken in het interieur. Breng het simpelweg aan op een Even Coat Applicator Pad of Microfiber doek en breng dit aan op het oppervlak. Verwijder residu met een Microfiber doek. Kunststof interieur moet minstens twee keer per jaar worden behandeld om het interieur schoon te houden en te beschermen. Natural Shine bevat UV-filters die het uitdrogen en vervagen door de zon helpen verminderen. Het product is makkelijk aan te brengen. Spray een kleine hoeveelheid op een applicator pad en breng het aan op het te bewerken oppervlak. Wrijf residu uit met een Microfiber doek. Meguiar’s Carpet & Interior Cleaner is het ideale product om hardnekkige vervuiling uit stoffen te verwijderen zonder het oppervlak te laten verkleuren. Zorg dat losse vervuiling en stof verwijderd is door deze te stofzuigen. Breng Carpet & Interior Cleaner aan op een doek voor een gelijkmatige reiniging. Wrijf daarna met een Microfiber doek over het oppervlak.

Leren stoelen en andere leren accessoires moet je twee maal per jaar reinigen en verzorgen. Gold Class Rich Leather Cleaner/Conditioner biedt deze veilige reiniging en verzorging, zonder het gebruik van schadelijke en agressieve oplosmiddelen. Zorg vóór het aanbrengen van dit product dat het gebied gestofzuigd is zodat het vrij is van los vuil. Breng nu Leather Cleaner and Conditioner aan met een Applicator Pad en behandel het gebied ongeveer 1 minuut. Verwijder residu met een Microfiber doek om de behandeling af te ronden.

RUITEN

Perfect clarity glass cleaner is speciaal ontwikkeld om een streepvrij resultaat te behalen; een resultaat wat je echt kunt zien! Ramen blijven langer helder en je krijgt gegarandeerd een streeploos resultaat. Verwijdert insectenresten, boomsappen, wegvuil, nicotineaanslag en vogelpoep eenvoudig en snel. Veilig in gebruik ook op alle getinte ramen.

#DATPOETSTGESMEERD!

Share:

Whatsapp