Leidingwerk reinigen en conditioneren

Reinigen en conditioneren van leidingwerk!

Voor de juiste werking en duurzaam gebruik van glycolproducten voor koel- of verwarmingssystemen en verwerkingsapparatuur  is een schoon leidingsysteem van groot belang.

Om biologische vervuiling te voorkomen. Is het dus erg belangrijk om alle oppervlakten te desinfecteren voordat het systeem afgevuld gaat worden. Voor koel- en verwarmingssystemen vereist dit dat het leidingwerk, de pompen en de warmtewisselaars methodisch worden gespoeld en behandeld voordat deze met de juiste vloeistof wordt gevuld.

Bij Oliehandel.BE vind je alle denkbare glycolproducten voor koel- of verwarmingssystemen en verwerkingsapparatuur. Ook kunnen wij je adviseren welk reinigingsmiddel en conditioneringsmiddel je het beste kan gebruiken voor jouw toepassing.

Zo vind je bijvoorbeeld een reinigingsmiddel voor zonne-energiesystemen, speciaal ontwikkeld om ernstig aangetaste ophopingen van glycol, veroorzaakt door oververhitting van het paneel, op te lossen.

Dit product is in het bedrijfsleven uitgebreid getest door toonaangevende installateurs en heeft bewezen de krachtigste en de meest effectieve systeemreiniger te zijn voor solar-installaties.

Ook voor “besmette” systemen, zijn er goedwerkende reinigers beschikbaar. Denk hierbij eens aan:

  • bacteriën of algen die vaste voet aan de grond hebben gekregen.
  • kruisbesmetting via een lek in het proces.
  • modder of slib in de leiding door een gebroken pijp.

Deze reinigers zijn vooral ontwikkeld om te neutraliseren en gemaakt voor het verwijderen van zware biologische aanslag, slijm en slib in koel- en verwarmingssystemen. Zo is er ook een product ontwikkeld en beschikbaar voor het reinigen van bijvoorbeeld voedselcontainers.

Ben je dus op zoek naar een passende reiniger en- of conditioner voor een specifiek koel- of verwarmingssystemen en verwerkingsapparatuur, dan vind je een uitgebreid aanbod bij Oliehandel.nl

Heb je vragen? Neem dan contact op met Oliehandel.BE

Share:

Whatsapp