LEES DIT, VOORDAT UW BRANDSTOFTANK EEN WATERTANK WORDT;)

Hoe komt er water in mijn tank?

In de meeste gevallen bevat een tank water, door condensvorming van de lucht in uw tank. Lucht bevat namelijk water. Waarneer er condensvorming ontstaat, zal het water zich scheiden van de lucht, en zich onderin uw tank verzamelen. Wanneer u geen beluchtersset op uw tank geïnstalleerd heeft of deze niet goed werkt, heeft u een grote kans dat er in de lucht die in tank terecht komt en zal dit proces ook van toepassing zijn bij uw tank. Wanneer u vermoedt dat u water in uw dieselolie opslagtank heeft zitten, bevelen wij u aan om dit te controleren met de Vecom waterzoekpasta.

Wanneer u water in uw tank heeft, kunnen er bacteriën in uw tank zitten. Bacteriën groeien en planten zich voort door middel van dit water. Omdat bacteriën zichzelf elke 10 minuten delen, wordt er al snel een groot aantal bereikt. Ze vormen een slijmerige fractie, die uiteindelijk uw filter zal verstoppen. Hierdoor zullen de prestaties van uw motor afnemen en zal hij uiteindelijk tot stilstand gebracht worden.

Hoe voorkom ik water in mijn tank:

U kunt op meerdere manieren voorkomen dat er water in uw tank terecht komt.

Door een beluchtersset met een conditioneringfilter te installeren op uw tank, voorkomt u dat de lucht die in uw tank zit, water bevat. Deze filter zorgt er namelijk voor dat alle luchtdeeltjes in de filter achterblijven.

Door uw tank op een plek de plaatsen waar de inhoud geen hoge temperaturen kan bereiken, kunt u condensvorming (deels) voorkomen. Echter kunnen wij met deze oplossing geen garantie geven dat uw water geen bacteriën en/of water zal bevatten.

Hoe maak ik mijn tank schoon en/of watervrij?

Wanneer u water in uw tank heeft, kunnen wij dit door een gecertificeerd bedrijf laten verwijderen.

Wanneer u bacteriën in uw tank heeft, adviseren wij u om de DCO Acticide te gebruiken. Dit is een actieve stof die bacteriën dood en het water inbindt, waardoor bacteriën niet verder kunnen groeien. Dit product is ook zeer geschikt voor preventief gebruik!

Goede Brandstof

Natuurlijk is ook goede brandstof, bijvoorbeeld brandstof van Aspen, altijd erg belangrijk.

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kun u contact opnemen met Victor Wientjes:

Telefoon: 06-22204596

E-mail: victorwientjes@oliehandel.nl

Share:

Whatsapp