KONING WINTER IN AANTOCHT! 5 handige tips van Oliehandel.nl

TIP 1.

ACCU, startkabels en ruitenwisserbladen.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een lege accu! Door de kou kan uw accu het ineens begeven. U kunt hem laten testen, waarmee 90% van de accu pechgevallen getackled kan worden. Uit voorzorg kunt u natuurlijk ook een startkabelset aanschaffen, en laten wij die nu net in de aanbieding hebben;) Daarnaast een tip, doe uw ruitenwissers omhoog als het gaat vriezen/sneeuwen. Want voor dat u het weet zet u uw vastgevroren ruitenwissers aan. Dan scheurt de rubber strip en/of nog erger, dan brand uw ruitenwissermotor door. Voorkomen is beter als genezen;)

TIP 2.

Brandstof in uw eigen opslag tank? LET OP dat u winterkwaliteit brandstof in de tank heeft zitten. Brandstofhandelaren verkopen u het hele jaar brandstof. Vanaf de winterse maanden, wat per leverancier verschillend is, krijgt u “winterkwaliteit” brandstof geleverd. Dat betekent dat de brandstof niet gaat vlokken bij lage temperaturen. Heeft u nog zomerkwaliteit in de tank zitten? Geen probleem… Bij oliehandel.nl verkopen wij Eurol Diesel Flow, waarmee u de winter eigenschappen aan de brandstof kunt toevoegen.

Dus wees voorbereid en bestel snel. Denk daarnaast aan het vervangen van uw cimtek filter. Als deze “vol” met water zit vriest het filter dicht en kunt u niet tanken. Ook hiervoor heeft oliehandel.nl een oplossing. Een Cimtekfilter Dummy, waarmee u, altijd kunt tanken bij winterse omstandigheden.

TIP 3.

Koelvloeistof en ijsvrij de winter door! Dat wil iedereen! Als eerste advies, laat uw auto een wintercheck geven bij uw vertrouwde garage. Zo komen de te verwachten “pijnpunten” van uw auto boven en kunt u hiervoor evt. maatregelen nemen. Daarnaast hebben wij een fantastische aanbieding op Oliehandel.nl, waarmee u voor € 11,95 in de basis voorbereid bent en niet voor verrassingen komt te staan. PROFITEER SNEL!

TIP 4.

Monteer op tijd uw winterbanden!

Goede banden zijn dan ook essentieel voor een veilige rit.De winterband is ook in Nederland met haar relatief zachte winters en vlakke wegen de veiligste band. De ANWB adviseert winterbanden voor automobilisten die iedere dag op hun auto moeten kunnen vertrouwen en voor degene die met de auto op wintersport gaan. Met zomerbanden is op sneeuw en ijs niet veilig te rijden. Wij raden dus af om met een auto met zomerbanden de weg op te gaan op dagen dat er sneeuw of ijs ligt (of verwacht wordt. ).

Meer info op de site van de ANWB!

TIP 5.

Lange reis of vakantie, bereid u voor! Op internet is tegenwoordig alles te vinden over de geldende regels in de diverse landen. Winterbanden, reservebrandstof, veiligheidshesje, wat heeft u nodig als u naar Oostenrijk gaat? Kik hier voor alle info!

Share:

Whatsapp